Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Comença un projecte pilot d’habitatge compartit per a persones vulnerables

La iniciativa és pionera a tot Catalunya, fruit d'un conveni entre Ajuntament i COMU


Comença un projecte pilot d’habitatge compartit per a persones vulnerables

L’Ajuntament de Sant Quirze i l’empresa municipal COMU han posat en marxa un projecte pilot d’habitatge compartit al parc públic del municipi. Aquest s’ha vehiculat amb la signatura d’un conveni entre els dos ens i és una iniciativa pionera a tot Catalunya.

 
El projecte pretén oferir a les persones més vulnerables la possibilitat de disposar d’una llar compartida i, alhora, comptar amb un seguiment professional que els permeti redreçar la pèrdua de xarxes de suport social.  De fet, el servei de Benestar Social farà un seguiment amb una periodicitat determinada en funció de les necessitats de les persones usuàries, de manera que esdevingui un habitatge supervisat assimilable a una situació d’autonomia total en habitatge propi.
 
L’Ajuntament ha volgut donar així resposta a una situació que s’ha vist empitjorada amb la pandèmia. L’accés a l’habitatge en condicions dignes és una dificultat persistent que ha esdevingut un problema estructural. La Covid-19 ha generat que moltes més unitats de convivència tinguin problemes residencials arran de la precarització de les situacions personals. Per aquest motiu, el consistori ha considerat necessari posar en marxa aquestes formes alternatives d’accés a l’habitatge que prioritzin l’optimització dels recursos residencials existents i que donin una resposta eficaç i eficient a les situacions de vulnerabilitat i evitin l’exclusió residencial del veïnat per manca d’oferta.
 
La decisió s’emmarca en les accions i propostes de recuperació de la funció social de l’habitatge que recull el Pla d’Actuació Municipal (PAM 2020-2023) en un dels seus eixos principals.
 
En aquest sentit, i des del mes de setembre, dues persones comparteixen l’habitatge. L’accés d’aquestes persones beneficiàries s’ha fet d’acord amb allò establert al “Reglament per a l’adjudicació d’habitatges socials d’emergència i de priorització social per als habitatges del parc públic de protecció oficial de Sant Quirze del Vallès”. 
 
El pis compta amb elements de mobiliari, electrodomèstics i parament de la llar que ha assumit l’Ajuntament, així com el cost de pintura, neteja i adequació, que ha assumit COMU. També s’ha format les persones