Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Un emotiu acte homenatja les persones nonagenàries i centenàries del municipi

La Patronal va acollir dissabte aquest reconeixement a les 42 persones que han pogut celebrar aquestes edats


Un emotiu acte homenatja les persones nonagenàries i centenàries del municipi

Sant Quirze va homenatjar dissabte les persones nonagenàries i centenàries del municipi. En el marc d’un acte a la Patronal, un total de 14 avis i àvies van ser els protagonistes d’aquest reconeixement, per les seves trajectòries vitals i experiències, envoltades de familiars i amics. 

 
En total enguany a Sant Quirze del Vallès han arribat als 90 anys 37 persones; i 5 han celebrat els 100 anys. D’aquestes, 13 van ser les que van poder assistir a l’acte de dissabte, 12 nonagenàries i una centenària. A la resta l’Ajuntament, de la mà de l’Alcaldessa, els farà una visita i els lliurarà un detall.
 
La centenària que va poder assisir a l'homenatge dissabte va ser Andrea Tola, qui amb el seu propi peu va accedir a l’escenari i va ser exemple de salut, carisma i simpatia, enamorant tota la sala. Així mateix, la resta d’homenatjats també van ser especialment admirats, i centre de tots els discursos. 
Les persones nonagenàries assistents van ser: Benito Carretero, Concepció Vilaró, Eduard Rius, Francisco Molina, Francisco Santiago, Isabel Lozano, José Emilio Jiménez, Josefina Nicolás, Mateo Cano, Mariano Mallen, Pilar Blasco i Santiago Gutiérrez.
 
L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i el representant del Casal Serra de Galliners, José Luis Sagredo, van ser els encarregats de lliurar un detall a cada un dels avis i àvies. La centenària Andrea Tola va rebre, a més, la Medalla centenària de la Generalitat de Catalunya.
 
En aquest sentit, l’Alcaldessa, va reconèixer les trajectòries vitals tant dels assistents com d’aquells que dissabte no es van poder acostar a la Patronal però que han arribat als 90 anys, recordant que amb molts han compartit activitats, moments de la vida al carrer i converses. També va fer èmfasi en el reconeixement que mereix la gent gran, la seva experiència i vàlua.
 
Les alumnes de l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera Joana Fontcuberta i Paqui López, i la representant de la Mesa de la Gent Gran, Anna López, van ser les encarregades de llegir les vides dels avis i àvies assistents, introduint característiques de les seves personalitats i altres detalls.
 
Finalment, la cantant lírica Carme Rivera, acompanyada al piano per Abraham Espinosa, van posar la nota final a l’acte, plena d’emoció i sentiments amb cançons que recordaven la joventut de les persones homenatjades, moments destacats i experiències viscudes. Un repertori que va emocionar tota la sala.
 
Podeu veure les fotografies de l’acte en aquest enllaç.