Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

L’Ajuntament organitza el Cicle Covid i Salut per potenciar la qualitat de vida de la ciutadania

La setmana vinent comencen les xerrades i tallers oberts a tothom


L’Ajuntament organitza el Cicle Covid i Salut per potenciar la qualitat de vida de la ciutadania

L’Ajuntament de Sant Quirze ha creat el Cicle Covid i Salut, que es posarà en marxa la setmana vinent. Aquest té com a objectiu dotar de coneixements, estratègies i recursos psicològics, físics i nutricionals les persones participants, per tal de potenciar la seva qualitat de vida en relació amb el concepte de salut. Es tracta doncs, d’una resposta a la situació de pandèmia que ha patit la societat i que ha posat de manifest la necessitat d’accions preventives a nivell comunitari.

El Cicle consta de cinc accions independents però relacionades amb el concepte de salut definit per l’OMS (Organització Mundial de la Salut) com “un estat de complert benestar físic, mental i social i no només l’absència d’afeccions o malalties”. 
 
El programa començarà el proper dia 3 de novembre amb la conferència: “El sistema immunològic i la Covid-19”. Serà a les 19 hores a la sala Pastor de la Patronal. Durant la sessió es presentaran els marcadors inflamatoris de risc, així com els beneficis de la prevenció de la salut. També es farà una autoavaluació individual d’aquests factors en finalitzar la trobada.
 
Les inscripcions a aquesta primera sessió les podeu fer en aquest enllaç. Les següents també es podran gestionar properament al canal d’Entrapolis.
 
Seguidament, el 18 de novembre tindrà lloc el taller “Psicologia en temps de pandèmia”, també a la sala Salut Pastor, i en aquest cas de 18 a 20 hores. El taller treballarà aspectes com l’estrès, l’impacte psicològic de la pandèmia, la importància dels ritmes circadians i les eines per consolidar els canvis de conducta salutgènica.
 
També hi haurà un taller d'exercici físic i Covid, el dia 2 de desembre. La següent sessió serà ja al desembre, el dia 9 amb el taller “Nutrició com a eina preventiva en la Covid”, de 18 a 20 hores també a la Patronal. Durant la mateixa, es descobrirà què és l’estat metabòlic i com el podem flexibilitzar, quins hàbits de compra ajuden a la millora del sistema immunitari i quins poden ser antiinflamatoris. Finalment, es farà un autoanàlisi dels hàbits nutricionals de risc.
 
La darrera sessió del cicle serà el dia 16 de desembre, i s’emmarca en la programació de La Marató. Es tracta de la conferència “La Covid en el nostre dia a dia”. La xerrada servirà per presentar un resum de les eines treballades en els tallers formatius, juntament amb exemples de casos reals recopilats al llarg del cicle. La sessió tindrà lloc de 19 a 20 hores a la sala Salut Pastor de la Patronal.
 
Aquest cicle de conferències i tallers formatius està organitzat pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, desenvolupat per part dels professionals tècnics de Sigma Salut i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.