Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Drets i justícia per a totes

El Mes de la Solidaritat recapta fons per a projectes de les oenegés locals


Drets i justícia per a totes

Fer visible la vulneració dels drets fonamentals en diferents països del món. Aquest és l’objectiu de les activitats que s’organitzen en el marc del Mes de la Solidaritat, a partir del 2 de novembre, i que la Mesa de Solidaritat ha treballat des del consens. Per aquest motiu, el lema d’enguany és “Drets i Justícia per a totes”, i al voltant d’aquesta fita, es recaptaran fons per a les oenegés i els projectes solidaris que treballen.

 
En aquest sentit, des del 3 fins al 29 de novembre la biblioteca acull l’exposició “Cap a la plena igualtat: els articles de la CEDAW”. Unes dates que comparteix la mostra de la Masia de Can Feliu amb el nom: “Les veus de l’aigua”. Ambdues evidencien la vulneració dels drets de les dones i la visibilització de la manca d’aigua a Burkina Fasso respectivament. 
 
L’Ateneu del Món organitzarà a la Patronal la representació de l’obra “Cartes d’amor”, i l’espectacle “Invisibles”, que narra en forma de fotografies musicals el procés migratori sud-nord, intentant copsar l’essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant subsaharià ha d’afrontar en tot aquest viatge. 
 
El dia 29 també tindrà lloc un taller obert a tothom sobre comunicació no violenta, organitzat per l’entitat Nuevos Pasos, a càrrec d’una psicòloga especialitzada. 
Com puc participar en les activitats?
Moltes activitats requereixen de reserva prèvia d’entrades. Consulta l’Entràpolis i no et quedis sense! 
 
Nova edició del Mercat de joguines i llibres de segona mà
 
Després de l’aturada de la pandèmia, enguany del 2 a l’11 de novembre tindrà lloc la campanya de recollida de joguines i llibres de segona mà a diferents punts del municipi. Diumenge 21 de novembre d’11 a 14 h es posaran a la venda al Parc de les Morisques. Tota la recaptació anirà destinada al projecte de la maternitat d’Elna, a Atenes (Grècia) que acull a dones embarassades o amb nadons, i a les seves famílies, que es troben en situació de vulnerabilitat. 
 
Amenitzarà la jornada l’espectacle familiar “The Flamingos”, que a sobre dels seus monocicles, endinsarà tothom en el món màgic del circ, amb humor i malabars. 
 
Tens joguines i llibres en bon estat? Porta’ls a algun dels següents punts de recollida, en el seu horari habitual:
 
Escola Taula Rodona        
Escola Lola Anglada
Escola Pilarin Bayés 
Escola d’Adults l’Olivera
Escola Bressol Picarol Blau
Kids&Us School of English 
Elms's school
Poliesportiu 
Biblioteca Municipal
Espai Maria-Mercè Marçal
Per a més informació contacta amb cooperaciosolidaritat@santquirzevalles.cat.