Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Avui entra en vigor la nova ordenança de circulació a Sant Quirze del Vallès

La normativa regula la circulació del patinet elèctric, com a vehicle de mobilitat personal


Avui entra en vigor la nova ordenança de circulació a Sant Quirze del Vallès

Avui entra en vigor la nova ordenança de circulació al municipi. Aquesta normativa, aprovada per unanimitat al Ple del mes de febrer, pretén donar resposta al canvi tecnològic i a la major consciència ecològica, regulant la circulació i el trànsit, tant pel que fa als vehicles motoritzats com als no motoritzats, posant especial èmfasi en els vehicles de mobilitat personal.

L’ordenança prioritza els vianants, tot afavorint la seguretat dels models de transport sostenibles, com la bicicleta.

Vehicles de Mobilitat personal

 
Aquesta normativa limita la velocitat dels vehicles de mobilitat personal, on s'inclouen els patinets elèctrics, o els segway (plataformes). L’ordenança indica que cal que aquests respectin les normes i senyals de trànsit com qualsevol altre vehicle. A més, no poden circular per voreres ni per zones de vianants, i preferentment ho han de fer per vies ciclistes. Per tant, resta prohibit circular per parcs i places.
Per circular en patinet elèctric cal tenir 16 anys. Els menors d’aquesta edat podran circular en espais tancats al trànsit, acompanyats de mares, pares o tutors.
Tampoc es poden utilitzar auriculars ni mòbils. Quan sigui de nit, cal portar el llum encès i elements reflectors.
La velocitat màxima per circular en patinet elèctric o vehicle de mobilitat personal és de 25 km/h. Hi ha llocs, com els carrers de convivència, on la velocitat màxima establerta és de 20 km/h.
És obligatori l’ús del casc, per aquells que circulin amb patinets elèctrics de mida gran.
 
A continuació, trobareu un resum sobre el bon ús del patinet elèctric:
 
 

 

Bicicletes
 
La bicicleta té condició de vehicle i la velocitat màxima a la calçada és la mateixa de la via per on es circuli. Per tant, a la majoria de carrers serà de 30km/h, o 20Km/h a les zones residencials. Les bicicletes han de circular preferentment per les vies ciclistes i per les calçades amb limitació de velocitat a 10km/h.
Cal remarcar, però, que els menors de 12 anys poden circular per la vorera en bicicleta, sempre i quan ho facin a una velocitat moderada.
 
 
INSCRIU-TE A LA SESSIÓ INFORMATIVA EN AQUEST ENLLAÇ.