Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Ja us podeu inscriure al taller per aprendre a donar una nova vida a la roba


Sant Quirze se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El municipi se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 20 al 28 de novembre. 

 
Taller de moda
Aquesta 13a edició es commemora amb la participació de Sant Quirze en el taller de moda: La moda que incomoda. Es tracta d’una activitat en línia que organitza el Consorci per a la Gestió de Residus i que tindrà lloc el proper 24 de novembre a les 18 hores. La sessió servirà per descobrir diversos aspectes sobre el consum de roba i com reduir els residus tèxtils, donant nova vida a les peces de roba. Ja us podeu inscriure en aquest enllaç.
 
La iniciativa global
La Setmana Europea per a la prevenció de residus té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià de la ciutadania (consum, producció). Enguany la setmana posa el focus en l'impuls a les comunitats circulars.
 
Què implica ser comunitat circular?
La col·laboració, el treball en equip, ja sigui des de comunitats petites o locals, pot arribar a incidir i a contribuir per aconseguir un canvi cap a un model producció i consum sostenibles. Totes les entitats públiques i privades que estan involucrades en la gestió de residus, en qualsevol dels àmbits, poden incidir cap a la societat que desitgem, de residu zero. Per aquest motiu el lema de la Setmana és “Suma’t al canvi”.
 
Trobareu més informació sobre aquesta Setmana, aquí.