Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Nova xerrada del Cicle Covid i Salut per potenciar la qualitat de vida de la ciutadania

Dijous es parlarà sobre l'impacte psicològic de la pandèmia i es donaran eines per gestionar-lo


Nova xerrada del Cicle Covid i Salut per potenciar la qualitat de vida de la ciutadania

El Cicle Covid i Salut continua aquesta setmana amb una nova xerrada. Es tracta del taller “Psicologia en temps de pandèmia”, que tindrà lloc dijous 18 a la sala Salut Pastor, de 18 a 20 hores. La sessió treballarà aspectes com l’estrès, l’impacte psicològic de la pandèmia, la importància dels ritmes circadians i les eines per consolidar els canvis de conducta salutgenètica. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

També hi haurà un taller d'exercici físic i Covid, el dia 2 de desembre. La següent sessió serà ja al desembre, el dia 9 amb el taller “Nutrició com a eina preventiva en la Covid”, de 18 a 20 hores també a la Patronal. Durant la mateixa, es descobrirà què és l’estat metabòlic i com el podem flexibilitzar, quins hàbits de compra ajuden a la millora del sistema immunitari i quins poden ser antiinflamatoris. Finalment, es farà un autoanàlisi dels hàbits nutricionals de risc.

 
La darrera sessió del cicle serà el dia 16 de desembre, i s’emmarca en la programació de La Marató. Es tracta de la conferència “La Covid en el nostre dia a dia”. La xerrada servirà per presentar un resum de les eines treballades en els tallers formatius, juntament amb exemples de casos reals recopilats al llarg del cicle. La sessió tindrà lloc de 19 a 20 hores a la sala Salut Pastor de la Patronal.
 
L’objectiu d’aquest Cicle és dotar de coneixements, estratègies i recursos psicològics, físics i nutricionals les persones participants, per tal de potenciar la seva qualitat de vida en relació amb el concepte de salut. Es tracta doncs, d’una resposta a la situació de pandèmia que ha patit la societat i que ha posat de manifest la necessitat d’accions preventives a nivell comunitari.
 
Aquest cicle de conferències i tallers formatius està organitzat pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, desenvolupat per part dels professionals tècnics de Sigma Salut i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.