Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Casar-se en temps de pandèmia

El 2021 s’han unit en matrimoni un total de 40 parelles al municipi, una xifra que supera amb escreix la dels dos darrers anys


Casar-se en temps de pandèmia

Un total de 40 parelles s’han casat a l’Ajuntament aquest 2021, tenint en compte les previstes per al mes de desembre. Aquesta xifra supera amb escreix el nombre anual de casaments al municipi. I és que abans de la pandèmia, l’any 2019, es van unir en matrimoni al poble un total de 20 parelles. L’any passat, el 2020, tan sols es van celebrar 12 actes matrimonials. Aquesta davallada respon a les dificultats i les restriccions que marcaven les celebracions en temps de pandèmia. Ara, malgrat la situació encara no s’ha normalitzat totalment, s’estan recuperant els compromisos pendents, i això es constata en l’elevat nombre de casoris d’aquest any.

Obert el calendari per al 2022

Aquests dies, a més, ja s’ha obert el calendari de 2022 per casar-se a l’Ajuntament. Les parelles que vulguin fer aquest acte al municipi ja poden fer la reserva provisional de la data en aquest calendari.
Abans de fer la reserva, o de forma paral·lela, cal iniciar l’expedient matrimonial al Registre Civil del municipi on les persones interessades estiguin empadronades.
 
L’Ajuntament disposa de dos equipaments per realitzar els casaments: la Casa Vila Puig i el celler de Can Barra. Ambdós estan disponibles dos dissabtes al mes, alternativament. Vila Puig compta amb un aforament de 25 persones, i el celler de 120 persones.
 
Recordem que, tal i com marca la normativa, en les celebracions cal respectar les mesures d’higiene i protecció personal que en tot moment siguin recomanades per les autoritats corresponents, en el marc de la COVID-19.
 
Els tràmits que cal realitzar una vegada s’ha sol·licitat la data són els següents: 
 
  • Quan el Registre Civil emeti el Certificat
Cal adreçar-se a l’OAC per confirmar la reserva, aportar el Certificat, la resta de documentació i realitzar el pagament de la taxa corresponent.
 
 
  • Per a la cerimònia
 
El servei de protocol es posarà en contacte amb els contraents per concretar els aspectes de la cerimònia.
 
 
  • Acta matrimonial i Llibre de família
 
Un cop celebrada la cerimònia, des d’Alcaldia es farà arribar al Registre Civil còpia de l’acta matrimonial amb la qual s’expedirà el Llibre de Família.
 
 
Trobareu el detall del tràmit en aquest enllaç.