Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Activació en fase d'alerta del PAM Inuncat i Ventcat

L'Ajuntament posa en marxa el protocol per la previsió de fortes pluges i ventades a partir d'aquesta propera mitjanit


Activació en fase d'alerta del PAM Inuncat i Ventcat

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Pla d'Actuació Municipal per a Emergències INUNCAT i VENTCAT. Aquesta decisió s’ha pres després de rebre els avisos per part del CECAT en relació a les previsions emeses pel Servei Metereològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar.

Segons informa el SMC, a partir de mitjanit d’avui i fins demà a darrera hora bufarà vent amb ratxes màximes que poden superar els 20 m/s a gairebé tot el país, amb especial intensitat a les comarques de la Catalunya Central i Barcelona, afectant també tot el litoral.
 
Pel que fa a la pluja, s’esperen xàfects d’intensitat superior al llindar de 20 mm en 30 minuts, acompanyats localment de tempesta. Els xàfecs seran intensos al litoral i pre-litoral de Tarragona i Barcelona, entre altres punts.
 
En aquest sentit, tal i com estableix el protocol, l’Ajuntament comprovarà l’estat de les rieres i si la pluja és intensa procedirà al tancament dels passos. Cal recordar a la ciutadania que, en cas de xàfecs, cal evitar acostar-se a aquestes zones. 
Així mateix, tant Policia Local com personal de la brigada es dedicaran a fer un seguiment de la jornada i les possibles incidències que se’n derivin. 
Finalment, cal remarcar que el servei de Via Pública ja està revisant en aquests moments els embornals. 
 
Podeu consultar els consells a seguir en cas de ventades, aquí.
Per les fortes pluges, cal tenir en compte diverses recomanacions
 
Recordem que en cas d'emergències el telèfon de la Policia Local és el 937216868. El contacte d'emergències mèdiques és el 112.