Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple reclama la compensació per la pèrdua d'ingressos pel càlcul de la plusvàlua

Aquesta i altres mocions es van aprovar ahir a la sessió ordinària


El Ple reclama la compensació per la pèrdua d'ingressos pel càlcul de la plusvàlua

El Ple ordinari celebrat ahir presencialment a la sala habilitada de la Patronal, va aprovar diversos punts destacats. L’inici de la sessió va estar marcat per la lectura del manifest en relació al 25-N, Dia Internacional contra la violència masclista. Regidors i regidores del consistori van ser els encarregats de fer la lectura.

 
Seguidament, i després dels informes de Presidència i de donar compte de diversos decrets, es va passar a la votació dels punts de l’ordre del dia establert.
En aquest sentit, es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança fiscal 5.2 en relació al Preu públic pel Servei de Teleassistència. Aquest punt va comptar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, Sant Quirze en Comú, i Ciutadans. Es va abstenir el PSC i va votar en contra Junts per Catalunya.
 
En un altre ordre de temes, es va aprovar també el reconeixement al personal de l’Ajuntament per jubilació i pels 25 anys de prestació de serveis a la ciutadania aquest any 2021. El punt es va aprovar per unanimitat.
 
Un altre dels punts que va comptar ahir amb la unanimitat del Ple van ser dues compatibilitats de dues treballadores de l’Ajuntament.
 
Mocions
 
Pel que fa a les mocions, la unanimitat del Ple va aprovar la moció presentada per Junts-ERC-AM i consensuada en Junta de Portaveus, en suport a la proposta presentada per les associacions de voluntaris de protecció civil a Catalunya, perquè els sigui concedida Creu de Sant Jordi.
Aquest acord troba el seu origen en la petició formulada davant de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest col·lectiu de voluntaris i voluntàries suma un total de 1621 persones que, amb la seva dedicació de servei i generositat, han hagut d’atendre algunes de les necessitats que des del punt de vista social s’ha evidenciat imprescindibles a les nostres comunitats. Per tot això, i mitjançant aquesta moció, l’Ajuntament se suma a la petició.
 
La moció presentada per Junts-ERC-AM, en relació a la nova normativa que regula l’impost de la plusvàlua, es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor de tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir.
L’acord insta al govern de l’Estat a crear un fons extraordinari per a compensar la pèrdua d’ingressos que ocasioni aquesta sentència sobre les finances municipals, així com a la creació d’un fons permanent de compensació en favor dels ajuntaments per la reducció d’ingressos que generarà el nou mètode de determinació de la base imposable, en compliment del principi de suficiència financera.
 
Finalment, la unanimitat del Ple va aprovar la moció presentada per Junts, per crear una comissió per decidir com i on incloure els béns culturals d’interès local que tenim al nostre municipi.
Aquesta comissió estaria formada per tècnics de l’Ajuntament, grups polítics i altres agents culturals, amb l’objectiu d’avaluar quina és la millor fórmula per poder tenir tots els béns culturals identificats i catalogats, per al gaudiment de tot el veïnat. Aquest acord es traslladarà també al Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Vallès.
 
Podeu veure el Ple en aquest enllaç.