Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Xerrades sobre mobilitat i circulació

La nova ordenança de circulació i la seguretat en la mobilitat de la gent gran van ser ahir els eixos centrals de dues sessions


Xerrades sobre mobilitat i circulació

El Casal Serra de Galliners va acollir ahir una xerrada sobre mobilitat orientada a la gent gran. Una trentena de persones van assistir a l’acte, que va posar sobre la taula els perills i obstacles amb què es pot trobar aquest col·lectiu a la via pública.

 
La Policia Local i Mossos d’Esquadra van ser els encarregats de fer la sessió, explicant les normes de circulació com a vianants, tot incidint en què gran part dels accidents són ocasionats pels vianants, sovint per manca de visibilitat, distraccions, falta de concentració i atenció, etc. 
 
Les persones assistents van poder preguntar i resoldre alguns dubtes. La xerrada va finalitzar amb el lliurament d’un petit obsequi: un penjoll refrectant que identifica els vianants a la foscor. A continuació, detallem alguns consells a tenir en compte, tant per a la gent gran com per a qualsevol vianant:
 
Camina sempre per les voreres
Evita caminar pel carril bici o per la calçada
Creua el carrer pels passos de vianants
En els passos de vianants amb semàfor, creua en verd
En els passos de vianants sense semàfor, cal tenir més precaucions
A l’hora de creuar presta especial atenció als vehicles que giren
El camí més curt no sempre és el més segur
Com a passatgers d’un vehicle, cal entrar i sortir per la porta que doni a la vorera
Utilitza sempre el cinturó de seguretat
Com a passatger/a d’un transport públic respecta les seves normes d’ús
Compte amb les distraccions, i no imitis a qui no compleix les normes
Dóna exemple: si vas amb infants compleix les normes
 
Sessió sobre l’ordenança de circulació
 
Seguidament, el centre cívic de Can Feliu va acollir també una xerrada sobre la nova ordenança de circulació. La sessió també va ser impartida per la Policia Local. L’objectiu va ser donar a conèixer aquesta normativa, aprovada per unanimitat al Ple del mes de febrer, i que el dia 2 de novembre va entrar en vigor. L’ordenança prioritza els vianants, tot afavorint la seguretat dels models de transport sostenibles, com la bicicleta.
 
Un dels aspectes que regula l’ordenança són els Vehicles de Mobilitat Personal, on s’inclouen els patinets elèctrics. Trobareu més detalls sobre l’ordenança, aquí.