Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

"El futbol ens aporta confiança i ens ajuda a ser més fortes"

L'equip de veteranes del Futbol Club Sant Quirze es consolida i afronta nous reptes de futur


"El futbol ens aporta confiança i ens ajuda a ser més fortes"

Ara fa uns quatre anys que el Futbol Club Sant Quirze va demanar a algunes mares de jugadors si s’animarien a participar i practicar aquest esport, competint amb altres equips femenins d’altres clubs. Des de llavors, aquest equip no ha parat de consolidar-se. Avui ens expliquen la seva experiència, i ens parlen de reptes de futur.


D’una primera prova a un equip consolidat, com va ser el salt?
Ens va agradar tant l’experiència que des d’aleshores i amb l’ajuda del Club, vam decidir muntar l’equip de mamis, i fins avui!
 
Quina acollida vau rebre per part del vostre entorn?
Primer tothom quedava molt sorprès, però alhora entusiasmat. Actualment agrada que l’esport femení intervingui en tots els àmbits... els atrau la idea de pensar en nosaltres jugant al camp, i mostren molt interès pel nostre joc. Ens pregunten si entrenem, quantes som a l’equip, etc.
 
Us heu trobat amb dificultats pel fet de ser dones? Diferències en el tracte esportiu?
No, en cap sentit. Sempre ens hem sentit molt acollides i respectades, tant a casa nostra com a casa dels equips rivals.
 
Què li reclameu al futbol femení?
Més afició, trobem a faltar més afició i més ressò mediàtic.
 
Què us aporta la pràctica d’aquest esport?
En el nostre cas, molts beneficis a tots els nivells. Físicament ens sentim en forma i el cos ho nota. El fet d’entrenar dues vegades a la setmana, a nivell individual aporta l’espai que una mateixa necessita. I dins d’aquest espai, s’inclou l’esport, la desconnexió mental del nostre dia a dia i, sobretot, i el més important, com ens ho passem de bé practicant el futbol! Som un equip molt ben avingut i es respira molt bon ambient entre nosaltres!

Què heu après com a equip?
En primer lloc, creure que podem aconseguir allò que ens proposem quan anem totes a una. Si un partit acaba en victòria, les sensacions que ens aporta són, evidentment, de molta alegria i satisfacció, i ho celebrem molt.
Quan un partit acaba en derrota, ens ajuda a aprendre i a ser més fortes. Fem molta pinya. Hem de dir que també ho celebrem, perquè d’un partit mai no se surt perdedor, també es guanya, tant si puntua com si no.
I en segon lloc, i el més important, és que practicant aquest esport aprenem els valors que implica jugar en equip, la disciplina, l’esforç, la constància, la confiança entre totes nosaltres i també del nostre entrenador Salvatore... I el companyerisme. D’aquest últim nosaltres anem molt sobrades.
Voldríem remarcar a més, que l’entrenador és una peça clau i molt important en el nostre equip. Ell ens aporta confiança, les eines i la força per poder entrar al camp i jugar a futbol. Sense ell no seria possible.
 
Com es presenta la temporada i quines fites us plantegeu?
Les fites que ja hem aconseguit són moltes. Actualment entrenem al terreny de joc amb molta més seguretat i amb un nivell tècnic i tàctic per a nosaltres correcte, gràcies als entrenaments i la constància.
Hem après a gestionar les lesions que han sorgit durant aquest temps, tant física com mentalment. Així mateix, treballar en equip i compartir moments fora i dins del terreny de joc, i en general augmentar l’autoestima i la confiança en nosaltres mateixes són alguns dels reptes a continuar.
El nostre objectiu per a la propera temporada és mantenir tota aquesta estabilitat d’equip, important per seguir motivades i amb ganes; entrenar per aprendre cada dia més i millor... i, si és possible, guanyar el màxim de partits de la Lliga!