Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Mesures vigents per a la Covid-19

Des d'avui és necessari el certificat Covid per accedir a locals de restauració, gimnasos i residències


Mesures vigents per a la Covid-19

Des d’avui, 3 de desembre, és obligatori el certificat Covid per accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències de la gent gran. Aquesta és la darrera mesura implantada pel govern de la Generalitat de Catalunya, després que la tendència de descens de casos nous es trenqués al mes d’octubre.

 
El govern català ha decidit implantar aquesta restricció, després de rebre l’aval del TSJC. El tribunal també ha autoritzat l’ús del certificat per a activitats culturals, com ara teatres, cinemes, auditoris i circs, sempre que hi hagi servei de restauració o ball a l’interior dels recintes, i per a congressos, convencions i fires comercials. La mesura havia d’entrar en vigor divendres, 26 de novembre, però Salut va decidir suspendre temporalment l’aplicació del passaport covid en aquests espais per problemes tècnics al web habilitat per descarregar-se el certificat.
 
Aquest certificat també s’utilitza en casaments, banquets o celebracions amb ball que es facin en recintes tancats, com ara restaurants o hotels de Catalunya, i en l’oci nocturn.
 
En marxa també es troben les mesures que van entrar en vigor fa dies, com l’oci nocturn al 80 % en interiors i sense limitació d’aforaments a la restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos. La limitació horària de la restauració i l’oci nocturn, de moment, no es planteja, tot i que la Comissió de Salut Pública, amb les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ho té sobre la taula.
A continuació, repassem les restriccions més rellevants:
 
Àmbit social
Es recomana que les reunions no superin les 10 persones, llevat que es tracti de convivents. 
Mantenir grups de convivència habitual al més estables possible.
Distància física interpersonal de seguretat.
No es permet el consum ni d'aliments ni de begudes en grup a l'espai públic. Excepte les sortides escolars i en l'àmbit de les activitats d'intervenció socioeducativa i en les del lleure educatiu.
Cal fer servir el certificat COVID digital per accedir a l'interior de bars, restaurants, locals d’oci nocturn, celebracions amb ball en recintes tancats. També per accedir a gimnasos i residències.

Àmbit de l'hostaleria i restauració
Per accedir a l'interior cal presentar el certificat COVID digital. 
Els establiments han de designar personal per al control d'accessos encarregat de fer la comprovació dels certificats a través de verificacovid.gencat.cat.
Es permet el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres.
No hi ha límit de persones per taula ni mínim de distància entre taules.
Horari: l'habitual del sector, fins a les 2.30h com a màxim i 30 minuts afegits els divendres, dissabtes i vetlla de festius).
 
Àmbit esportiu
Per accedir als gimnasos cal presentar el certificat COVID digital. 
En les instal·lacions i els equipaments esportius s'ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
En els vestidors s'ha de garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent en matèria d'instal·lacions tèrmiques d'edificis. Es recomana el compliment de les condicions de ventilació reforçada.
Oci nocturn
Aforament del 80% es espais interiors.
Per accedir als locals cal presentar el certificat COVID digital de la UE. 
 
Per sol·licitar el certificat Covid, podeu fer-ho aquí.
 
Podeu veure el detall de mesures en aquest enllaç.