Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze del Vallès realitza diverses actuacions per prevenir incendis forestals

Els manteniments i treballs realitzats durant els mesos de tardor-hivern són clau per evitar incendis a l'estiu


 Sant Quirze del Vallès realitza diverses actuacions per prevenir incendis forestals

El Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès està realitzant diverses actuacions per prevenir incendis forestals. Aquests dies, justament realitza l’estassada de manteniment de la línia de defensa del tram nord del camí dels Monjos, entre can Parellada i can Barata. Aquesta línia consisteix en una franja de 30 metres a banda i banda del camí, amb la vegetació aclarida per afavorir la discontinuïtat de la biomassa en un possible incendi forestal. Té una longitud de 2,4 km i 60 metres d’ample total, amb una superfície de 14,40 Ha, i ja ha estat tractada en anys anteriors dins de les actuacions de gestió forestal sostenible de la Generalitat de Catalunya. Enguany s’efectua el manteniment, retallant la vegetació arbustiva i arbòria per evitar la continuïtat horitzontal i vertical. Dins de les actuacions, s'està prioritzant el manteniment del roure, l’alzina, l’arboç i altres plantes autòctones, de forma que es contribueix a reforçar la qualitat del bosc i la seva resistència al foc. 

Aquesta actuació és la primera que s’executa amb el nou contracte de manteniment dels espais forestals del municipi, adjudicat a l’empresa Gil Forestal S.L. amb una durada inicial fins al setembre de 2023, i que té com a objectiu treballar en el marc de les franges de protecció, bosquets, rieres i espais naturals urbans.

Reparació de camins forestals

La serra de Galliners ha estat objecte, també aquests dies, de la reparació de prop de 4 km de camins del  camí del Mig i dels Monjos, unes tasques necessàries per prevenir incendis forestals al bosc. Els treballs s'han centrat en compactar els camins i netejar els marges perquè aquestes vies, emmarcades en la xarxa de camins del Pla de Prevenció d'Incendis, continuïn essent practicables i funcionals. L'actuació compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.