Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Una nova passarel·la sobre la Via dels FGC, un dels trams finals de les obres del carril bici Sant Quirze-Sabadell

Les obres es preveuen finalitzar durant els mesos de gener-febrer de 2022


 Una nova passarel·la sobre la Via dels FGC, un dels trams finals de les obres del carril bici Sant Quirze-Sabadell

Aquesta setmana s’ha instal·lat a Sant Quirze del Vallès una passarel·la sobre la via dels Ferrocarrils de la Generalitat, una estructura que forma part del projecte del carril bici que connecta el poble amb la ciutat veïna de Sabadell. La passarel·la es va començar a instal·lar el dia 21 de desembre de matinada, quan no hi ha servei ferroviari, i ara s’han d’acabar els treballs de formigonat per enllaçar-la amb  la vorera que prové de l’estació de Sant Quirze.

La nova estructura representa un dels trams finals de construcció d’aquest projecte, que respon a la necessitat d’afavorir la mobilitat no motoritzada i complir amb els objectius de sostenibilitat. Durant el 2018 l’Ajuntament va estudiar i treballar conjuntament amb Sabadell aquesta via ciclista interurbana per a la connexió d’ambdós municipis. 
Amb un recorregut aproximat d'1,3 km, el carril segueix en paral·lel la carretera C-1413 i permetrà també fer el recorregut d’una forma més segura als vianants, perquè el projecte també inclou la connexió de voreres entre Sant Quirze i Sabadell. Malgrat que inicialment es preveia poder haver acabat les obres abans de finalitzar aquest any 2021, els treballs s’han endarrerit unes setmanes i es preveu que finalitzin durant el gener o febrer de 2022.
Les obres compten amb una subvenció de 257.600,00 € dels fons europeus FEDER,  i tenen un cost de 651.417,97 €, dels quals 99.022,72 € corresponen a la construcció de la passarel·la sobre els FGC i 552.395,25 € a la construcció de l'itinerari.
Mobiltiat sostenible
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha apostat per aquest projecte que incentivarà de forma definitiva l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport eficient, saludable i ecològic. A més, l’itinerari connecta amb d’altres circuïts, com la Via Verda i la Universitat Autònoma de Barcelona.