Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze aprova definitivament les ordenances fiscals per 2022

El tinent d'Alcaldia d'Economia i Hisenda Pública posa èmfasi que els principals impostos es congelen perquè el Govern ha prioritzat no incrementar la pressió fiscal al veïnat


El Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze aprova definitivament les ordenances fiscals per 2022

 El Ple de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès va aprovar definitivament les ordenances fiscals per 2022 ahir al vespre. Per primera vegada en mesos, la sessió es va seguir de forma telemàtica a causa de la situació actual de la pandèmia.

Les ordenances que regiran l'any vinent es van aprovar inicialment el 28 d'octubre. El tinent d'Alcaldia d'Economia i Hisenda Pública, Àlex Brossa, va iniciar la intervenció posant èmfasi que les ordenances de 2022 es congelen i són fruit d'una bona gestió de les finances municipals. Brossa va insistir en la importància que els principals impostos no s'apujaven l'any vinent perquè el que s'ha prioritzat és no augmentar la càrrega fiscal dels veïns i veïnes. Les al·legacions dels grups municipals de Ciutadans i Junts per Catalunya van ser, en el cas dels primers, demanar que no es fixés una taxa per les activitats comunicades en matèria d'urbanisme i també que s'eliminés el coeficient multiplicador de la tarifa que es calcula d'acord el nombre de persones empadronades en un habitatge. JxCAt, per la seva banda, també s'oposava a la taxa de les comunicacions d'obra i va demanar que s'iniciessin estudis per regularitzar els guals.
El tinent d'Alcaldia d'Economia i Hisenda Pública va tornar a demanar que calia valorar que les ordenances del 2022 es congelen i que els canvis referits a la taxa per comunicacions d'obra tenia una voluntat d'agilitar al màxim la gestió i l'eficàcia de l'administració. També va posar en valor la bona gestió i estat de les finances durant els darrers anys, que ha permès congelar els impostos més importants. En referència a la taxa de residus, Brossa va insistir que la recaptació per aquest concepte només cobreix la meitat del cost real del servei i no perjudica les famílies, ja que només pondera a l'alça i respon al fet que, en termes generals, com més persones hi ha en un habitatge, més residus generen. Pel que fa als guals, Brossa va dir que aquesta petició hauria d'haver sorgit en el marc de les moltes reunions de treball de tots els grups per modificar les ordenances, però no en format d'al·legacions, emplaçant que en les ordenances de 2023 ho formulin en aquesta fase. També va explicar que l'Ajuntament començarà a treballar una nova ordenança d'obres l'any vinent que permetrà fer més eficient els serveis de territori.
Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze i Sant Quirze en comú, i amb els vots contraris de Ciutadans, PSC i JxCat.
 
Podeu veure el vídeo del ple íntegre en el següent enllaç: vídeo del Ple