Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze viu amb il·lusió la nit més màgica de l'any

Ses Majestats els Reis d'Orient van visitar el municipi amb una Cavalcada emocionant


Sant Quirze viu amb il·lusió la nit més màgica de l'any
Sant Quirze va rebre dimecres a la nit Ses Majestats els Reis d’Orient amb molta il·lusió. L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar i el seu seguici reial va permetre grans i petits viure un vespre màgic. Infants emocionats, somriures, música, llum i color van ser els trets que defineixen l’ambient viscut, després que, per motius de seguretat i seguint les mesures decretades pel Departament de Salut, es modifiquessin aspectes com l’arribada a l’estació dels Ferrocarrils o la recollida de cartes a la plaça d’Anselm Clavé. Una forma d’evitar les aglomeracions i el contacte entre bombolles. Tampoc no va ser possible el llançament de caramels.
 
El recorregut va començar a les 18 hores, obert per la formació santquirzenca “Ep, on brass?”, que va fer gaudir tothom amb instruments de vent i percussió. Les carrosses van desplaçar-se des de l’avinguda Camí del Mas fins al carrer Francisco Rosales, passant per la plaça 14 d’abril, la rambla de Lluís Companys, el carrer Vallcorba, el carrer Sabadell i l’avinguda de Pau Casals. Així, es van poder veure comparses d’animals marins de llum que flotaven a l’aire, robots que ballaven i nòmades, una espècie de formigues gegants que saludaven la gent. No va faltar la participació dels Diables de Sant Quirze, que amb els tabals, van fer malabars de foc tot custodiant el carbó.
 
Com és tradició, Ses Majestats van adorar el Pessebre vivent davant de la Parròquia de Sant Quirze i Santa Julita i tot seguit es van desplaçar a la plaça d’Anselm Clavé, on van recollir la clau màgica per obrir totes les llars de Sant Quirze. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va ser l’encarregada del lliurament qui, juntament amb el rei Melcior, van animar els infants a anar a dormir ben d’hora perquè la màgia pogués arribar a tot arreu.
 
El barri de Les Fonts també va recuperar la Cavalcada, recorrent els carrers des del Santa Teresa fins a la pista poliesportiva. En aquell punt es van fer els parlaments adreçats als infants del barri.
 
 
Podeu veure les fotografies en aquest enllaç.