Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Comença la programació del DOC del Mes 2022

Enguany les sessions tindran lloc a la Sala Josep Brossa de la Patronal


Comença la programació del DOC del Mes 2022
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès torna a apostar enguany pel cicle "El Documental del Mes". El Documental del Mes és una iniciativa de DocsBarcelona, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té per objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes estrenen una pel•lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

La primera sessió d’enguany tindrà lloc el proper dijous 20 de gener a les 19 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal quan es projectarà “Arica”, una història d’investigació impactant sobre l’abocament il•legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica que va provocar bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats. Les conseqüències van ser terribles per als habitats d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.
 
Per assistir a les sessions presencials cal fer una reserva gratuïta de localitats a http://entrades.santquirzevalles.cat. Per altra banda, també s’ofereixen els documentals en línia disponibles durant 15 dies a partir de l’endemà de la sessió presencial. Omplint el formulari publicat a www.santquirzevalles.cat/agenda s’envia automàticament un enllaç i un codi per poder visionar la pel•lícula. 

Properes sessions:

17/02. 19 h. En el llindar

17/03. 19h. Curvy Crew