Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Cicle de xerrades d'alimentació infantil, familiar, embaràs i lactància

Les sessions comencen al febrer i ja us podeu inscriure


Cicle de xerrades d'alimentació infantil, familiar, embaràs i lactància

L’Ajuntament posa en marxa un nou cicle de xerrades orientades a informar sobre l’alimentació durant la primera infància i també durant l’embaràs. També aborda aspectes com les intoleràncies o el sobrepès infantil, entre altres.  Sota el nom “xerrades d’alimentació infantil, familiar, embaràs i lactància” la iniciativa pretén posar fil a l’agulla a diversos aspectes essencials a tenir en compte segons les necessitats vitals. Les encarregades d’impartir les xerrades seran les dietistes i nutricionistes Mercè Porret i Sílvia Gutiérrez.

 
El cicle s’estrena el proper dia 2 de febrer amb la trobada “Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries”. En aquesta es parlarà de les diferències de concepte entre celiaquia i contaminació creuada. També donarà estratègies nutricionals a seguir en cas d’al·lèrgia o intolerància alimentària. La sessió s’orienta a famílies i educadores. Serà en línia, de 18 a 20 hores. Us podeu inscriure aquí.
 
Les propostes següents se centren en l’alimentació en diferents etapes dels infants. El 16 de març es parlarà de “Com evitar el sobrepès i l’obesitat a l’etapa escolar”. Aquesta sessió informarà sobre les dietes d’aprimament en infants, i els productes comercials adreçats al públic infantil, així com els aspectes a tenir en compte en llegir l’etiquetatge. 
 
La preparació a la lactància materna per a embarassades també serà objecte d’anàlisi durant la sessió del 4 d’abril. Consells, informació i tot el que cal saber per començar aquesta etapa seran les qüestions que tractarà Sílvia Gutiérrez. Aquesta xerrada es complementarà amb la de l’11 de maig “Alimentació i hàbits saludables durant l’embaràs”.
 
Seguidament, la xerrada del 25 d’abril porta per títol “Alimentació saludable dels 0-3 anys”. Un dels temes que centraran aquesta sessió seran les crisi d’inapetència i com actuar-hi, entre altres aspectes.
 
Finalment, el punt i final al cicle el posarà “Petits cuiners”. El 25 de maig s’explicarà a les famílies com introduir els infants a la cuina: compra sostenible, de proximitat i productes de temporada; tasques segons l’edat; receptes saludables per cuinar amb ells... Ja podeu gestionar la vostra inscripció.
 
Trobareu el detall de les xerrades en el cartell relacionat en aquesta notícia en format pdf.