Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La patinadora Carla Martín, entre les millors dones esportistes catalanes

Aquesta jove especialista en "roller freestyle" clou així un any ple d'èxits esportius


La patinadora Carla Martín, entre les millors dones esportistes catalanes

L’especialista en “roller freestyle” Carla Martín ha aconseguit la quarta posició en la votació final de la millor dona esportista catalana dels premis Fosbury 2021. A més, la patinadora, després d’un any de treball i esforç, ha aconseguit ser seleccionada per participar en els mundials 2022 a Argentina, representant la selecció espanyola. A aquests èxits se suma el reconeixement del Consejo Superior de Deportes com a esportista d’alt nivell.

 
Carla Martín, membre de la Federació Catalana de Patinatge clou així un any de grans èxits. Després d’un temps sense poder competir i amb entrenaments intermitents a causa de la pandèmia, han arribat els triomfs.
Recordem que Martín es va proclamar al maig i per tercer any consecutiu campiona de Catalunya de Catalunya en la cateogira U19 femenina de Roller Freestyle Park. Al mes de juny va aconseguir la primera posició al Pro Bowl Contest, a Marsella (França), en categoria Amateur U19F.
També al mes d’agost es va fer amb una segona posició a Estrasburg, a NL Contest en categoria Pro Women, i va assolir la tercera posició en Fise Junior en línia en l’àmbit mundial.
Seguidament, al mes de setembre va competir amb la preselecció espanyola al Madrid Urban Sports, aconseguint una 3er categoria Absoluta Femenina.
Al mes de novembre, després d’un llarg esforç, va aconseguir un dels seus principals objectius: ser primera al VESO València, sent campiona d’Espanya per tercer any consecutiu en categoria U19 femenina.
Finalment, i com a gran fita, aquesta jove de 16 anys ha aconseguit aquest 2021 el triomf al Campionat Europeu en categoria Absoluta Roller Freestyle Park. A més, aquest desembre s’ha fet amb 4 medalles d’or més: com a campiona d'Espanya en la modalitat de Rolllerfrestyle vertical a Burgos hi ha la mítica competició Onda Sumer Contest (Castelló) tant amb categoria U19 femenina com a Femenina Absoluta. I el 10 de desembre es proclama campiona a Dij Contest (Dijon, França), en categoria Pro women.
 
Podeu veure una ronda de la Carla al campionat d'Europa, en aquest enllaç. I també podeu veure un entrenament, aquí.
 
Altres esportistes
 
Tant la Carla Martín com altres esportistes d’aquesta modalitat han pogut sortejar les dificultats de la pandèmia. És el cas de l’Ernest Bretones, subcampió de Catalunya i d’Espanya en categoria U19M, qui també ha aconseguit una 3a posició en la NL Contest d’Estrasburg. O en Guillem Canudes, el Pau Aguilar, la Carlota Bellart....Aquests joves del club Sant Quirze sobre Rodes estan treballant de valent per aconseguir que aquest esport arribi a tots els públics.