Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Proves per a obtenir els certificats de català

Fins al 9 de febrer es poden presentar les sol·licituds


Proves per a obtenir els certificats de català

Ja està obert el període d'inscripció a les proves per a l'obtenció dels certificats de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Es poden presentar les sol·licituds fins al 9 de febrer.

Aquestes proves, que són de caràcter anual, es convoquen per obtenir els certificats de llengua catalana en cinc nivells: nivell bàsic (A2), nivell elemental (B1), nivell intermedi (B2), nivell de suficiència (C1) i nivell superior (C2). Els certificats acrediten cinc nivells de competència lingüística en català, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) del Consell d'Europa. Podeu consultar les dates i les localitats d’examen per nivell en aquest enllaç.
 
Inscripcions
 
La inscripció es pot formalitzar telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits de la Generalitat o bé, presencialment, a les Oficines d’Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Les proves estan obertes a qualsevol persona de 16 anys o més i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.
Les proves per a l'obtenció de certificats oficials de català s'inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l'ús del català i encaixen amb l'oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat. Els cursos organitzats pel Consorci permeten obtenir títols equivalents als certificats que s'obtenen en les proves de Política Lingüística.
 
El Consorci t’ho posa fàcil 
 
Al web www.cpnl.cat es pot consultar tota la informació sobre els cursos: nivells, preus, matriculació, proves de col·locació.
Per a més informació cal adreçar-se a l’Oficina de Català: santquirze@cpnl.cat.