Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova les comissions per treballar l'Àrea Bàsica de Serveis Socials

Aquests òrgans permetran la participació de tots els agents implicats


El Ple aprova les comissions per treballar l'Àrea Bàsica de Serveis Socials

El Ple ordinari celebrat ahir per canals telemàtics va aprovar les comissions de seguiment de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. Recordem que el passat ple d’octubre va donar llum verda a la sol·licitud d’esdevenir Àrea Bàsica, establint les bases i el protocol a seguir perquè els Serveis Socials del municipi assumeixin noves competències en la matèria.

 
La sessió d’ahir va aprovar per unanimitat la constitució de diverses comissions que permetran un procés de treball participatiu en consens amb tots els agents implicats del municipi. Es tracta de la Comissió orgànica; la Comissió político-tècnica; i la de seguiment dels serveis de Primària de Benestar Social. 
 
El Pla d’Àrea Bàsica ha de facilitar el pas d’una acció social assistencial a uns plans de treball que donin suport a la ciutadania més vulnerable. Un fet que és possible donat que Sant Quirze ha sobrepassat els 20.000 habitants (condició imprescindible per iniciar aquesta etapa). En definitiva, es tracta de no dependre subsidiàriament de ningú.
 
Les bases del Pla, aprovat el setembre de 2021, se centren en l’impuls d’un model d’intervenció entre els sistemes de serveis socials i els de salut; la creació d’un model d’intervenció integrada que impulsi i fomenti la inserció laboral; la garantia de l’accés als subministraments bàsics per a una vida digna; garantir el dret a l’habitatge; i definir nous models d’atenció integrada entre hàbitat, educació i acompanyament en processos legals i administratius.
 
Altres punts
 
Un altre dels punts aprovats ahir, en relació a la gestió interna de l’acció de govern, va ser la modificació de l’horari de la Junta de Govern Local, passant de les 17.30 hores a les 13.30 hores.
Altrament, el Ple va donar compte ahir de la xifra oficial de població, a data 1 de gener de 2021, que se situa en 20.156 habitants. 
 
Mocions
 
Moció consensuada per Junts per Catalunya, Junts per Sant Quirze, Sant Quirze en Comú i Ciutadans, per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost. Aprovada per majoria absoluta, amb els vots a favor de tots els grups municipal, excepte l’absenció del PSC.
 
Mocions transaccionades entre Junts per Catalunya i Junts per Sant Quirze, i consensuada amb Sant Quirze en Comú, en relació a l’increment del preu de la llum. Aprovada per majoria absoluta amb els vots a favor de tots els grups excepte l’absenció del PSC i Ciutadans.
 
Podeu veuere la sessió del Ple d'ahir en aquest enllaç.