Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Informa't sobre el Bicibús, una nova forma de desplaçar-se a l'escola

L'AFA de l'Onze de Setembre ha presentat el projecte a les famílies


Informa't sobre el Bicibús, una nova forma de desplaçar-se a l'escola

El passat dimecres 2 de febrer l’escola Onze de Setembre va organitzar una xerrada en línia sobre el projecte “Bicibús”. Es tractava d’una sessió orientada a les famílies perquè s’informin sobre com els infants poden anar a l’escola en bici acompanyats dels seus companys/es i algunes mares i pares.

 
L’AFA de l’escola ha organitzat aquesta xerrada, amb el suport de l’Ajuntament, i la col·laboració de Canvis en cadena, entitat impulsora del projecte a altres ciutats.  De fet, Vic va ser la primera a posar-ho en marxa i la iniciativa ja funciona a ciutats com Barcelona, on 200 infants es desplacen a l’escola en bicicleta. 
La proposta va ser presentada per l’AFA en el marc del Consell Educatiu, amb la voluntat de fer-la extensiva a tots els centres. Ara, l’Onze de Setembre esdevindrà escola pionera i preveu iniciar-la passada la Setmana Santa.
 
La idea és que, mitjançant una aplicació, es coordinin les línies o rutes necessàries perquè els infants, acompanyats d’adults, puguin desplaçar-se des de casa fins a l’escola en bicicleta. Poden participar-hi els nens i nenes que ja facin servir la bicicleta de forma autònoma (es recomana a partir de 5 anys). Tot i així, i donat que es permet a les famílies acompanyar els infants, si algun infant més petit vol sumar-s’hi, pot fer-ho sempre i quan l’acompanyi una persona adulta de la seva família. 
 
Els recorreguts estaran sempre liderats per dues persones adultes, una a l’inici i l’altra a la cua; i tres si el nombre de participants és molt elevat. 
En principi, el Bicibús es farà els divendres al matí i en funció de la seva acollida, es podria ampliar a altres dies de la setmana. Segons l’AFA, l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar uns infants més autònoms, que es desplacen de forma saludable a l’escola. A més, es vol evitar l’ús del transport privat per deixar els nens i nenes a l’escola, amb el que això suposa a efectes de trànsit i aparcament en hores punta a les entrades i sortides dels centres.
 
També trobareu referències d’aquesta iniciativa a altres ciutats com Barcelona, aquí.
Podeu seguir el projecte de l'AFA sobre el Bicibús, al seu l'Instagram.