Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Tret de sortida al Cicle de xerrades d’alimentació infantil, familiar, embaràs i lactància

Aquesta setmana comença la primera sessió d'una sèrie que finalitzarà al mes de maig


Tret de sortida al Cicle de xerrades d’alimentació infantil, familiar, embaràs i lactància

Tot està preparat per posar en marxa el nou cicle de xerrades orientades a informar sobre l’alimentació durant la primera infància i també durant l’embaràs. 

 
El proper dimecres 2 de febrer tindrà lloc la primera trobada amb el nom “Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries”, que abordarà aspectes com les diferències entre celiaquia i contaminació. I és que aquest cicle té com a objectiu posar fil a l’agulla a diversos aspectes essencials a tenir en compte segons les necessitats vitals. 
 
Les encarregades d’impartir les xerrades són les dietistes i nutricionistes Mercè Porret i Sílvia Gutiérrez.
Les següents propostes es centren en l’alimentació en diferents etapes dels infants. El 16 de març es parlarà de “Com evitar el sobrepès i l’obesitat a l’etapa escolar”. Aquesta sessió informarà sobre les dietes d’aprimament en infants i els productes comercials adreçats al públic infantil, així com els aspectes a tenir en compte en llegir l’etiquetatge.
 
La preparació a la lactància materna per a embarassades també serà objecte d’anàlisi durant la sessió del 4 d’abril. Consells, informació i tot el que cal saber per començar aquesta etapa seran les qüestions que es tractaran. Aquesta xerrada es complementarà amb la de l’11 de maig “Alimentació i hàbits saludables durant l’embaràs”.
 
Seguidament, la xerrada del 25 d’abril porta per títol “Alimentació saludable dels 0-3 anys”. Un dels temes que centraran aquesta sessió seran les crisi d’inapetència i com actuar-hi, entre altres aspectes.
Finalment, el punt i final al cicle el posarà “Petits cuiners”. El 25 de maig s’explicarà a les famílies com introduir els infants a la cuina: compra sostenible, de proximitat i productes de temporada; tasques segons l’edat; receptes saludables per cuinar amb ells...
 
Finalment, recordeu que encara hi ha places disponibles per a la primera xerrada de dimecres. Podeu gestionar-les aquí.