Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma als actes amb motiu del Dia Internacional contra l'homofòbia al futbol

Malgrat la desaparició aquest cap de setmana de la bandera LGTBI al camp de futbol, l'Ajuntament continuarà amb la campanya durant el febrer


Sant Quirze se suma als actes amb motiu del Dia Internacional contra l'homofòbia al futbol

Sant Quirze del Vallès s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol, el proper dia 19 de febrer. Al llarg del mes de febrer es duran a terme diverses accions en aquest sentit. Una d’elles, era la col·locació de la bandera LGTBI al camp de futbol municipal. Lamentablement, aquesta ha estat visible només uns dies, doncs aquest cap de setmana ha estat objecte d’un acte homofòb, i ha desaparegut. 

L’Ajuntament condemna rotundament aquesta acció i manifesta el seu absolut rebuig. Actualment el consistori treballa per reposar la bandera i continuar així treballant com a poble respectuós i lliure d’actituds discriminatòries per raons d’orientació i identitat sexual.
 
Els actes per commemorar aquest dia continuaran també el mateix 19 amb la convocatòria d’un partit de veteranes de futbol.
També s’hi suma a les accions la campanya de cordills amb la bandera LGTBI per a les sabatilles esportives. En total, l’Ajuntament lliurarà 553 cordills a l’entitat FC Sant Quirze, perquè els reparteixi entre els/les esportistes del club, personal tècnic i les jugadores rivals de l’equip de veteranes durant el partit del dia 19.
 
El Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol té lloc des de 2010 gràcies a una iniciativa de l’organització The Justin Campaign (fundada en memòria de Justin Fashanu) per combatre l’homofòbia en el futbol. La data triada és la data d’aniversari de Fashanu, el primer futbolista en actiu obertament gai. Fashanu era britànic, d'origen nigerià, la seva carrera esportiva la va fer majoritàriament en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips.

Servei d’Atenció Integral 
 
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze compta amb el Servei d’Atenció Integral (SAI) a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Es tracta d’un servei gratuït que ofereix atenció de qualitat i proximitat a les persones LGTBI, així com a les persones del seu entorn més proper. Podeu contactar-lo a: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat, o bé podeu trucar al 937216800, extensió 5228.