Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze es prepara per celebrar un Carnestoltes festiu i participatiu

Hi haurà rua de Carnestoltes, botifarrada i final de festa


Sant Quirze es prepara per celebrar un Carnestoltes festiu i participatiu

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ho té tot preparat per celebrar una jornada de Carnestoltes participativa i festiva. L’Ajuntament té previst organitzar el programa habitual d’aquesta festa popular el proper dissabte 26 de febrer.

Rua de Carnestoltes
 
Els i les participants a la rua, ja siguin individuals, grups o comparses, es concentraran al carrer Priorat (davant el Complex Esportiu Municipal) a les 17 hores per iniciar el recorregut una hora més tard, a les 18 h. Passaran per l’avinguda camí del Mas, la rambla de Lluís Companys, la plaça 14 d’abril, la rambla de Lluís Companys, el carrer Vallcorba, el carrer Sabadell i avinguda de Pau Casals. Per participar en qualsevol modalitat de la rua serà obligatori l’ús de mascareta per a les persones majors de 6 anys i recomanable a partir dels 3 anys.
 
 
Final de Festa
 
El grup de versions Dalton Bang serà l’encarregat de posar ritme a la recta final de la jornada. Començaran l’actuació a les 19.30 hores a la plaça d’Anselm Clavé, s’aturaran a les 20.30 h per donar pas al discurs de la reina Carnestoltes i, just després, reprendran el seu repertori d’èxits de tots els temps.  El públic assistent haurà de portar mascareta i no es podrà beure, menjar i fumar en el recinte.
 
Premis
 
Enguany, l’Ajuntament ha decidit premiar la participació a la rua. Les comparses rebran un premi en metàl·lic; els grups gaudiran de vals comerç per poder gastar a les botigues del poble; i els individuals rebran entrades per als espectacles culturals que l’Ajuntament organitza. En aquesta edició no hi haurà lliurament de premis a l’escenari.
 
Botifarrada
 
Finalment, l’Ajuntament ha decidit organitzar la botifarrada popular de Carnestoltes. Les paradetes s’ubicaran finalment a l'avinguda de Pau Casals. Els i les membres de les parades hauran d’anar disfressats i hauran de portar obligatòriament mascareta.  

Afectacions al trànsit

A banda de talls puntuals de trànsit en el recorregut de la Rua mentre duri l'activitat, hi haurà les següents afectacions:

- L'avinguda Pau Casals estarà tallada al trànsit i estarà prohibit aparcar entre les 8 hores i les 23 hores del mateix dissabte 26 de febrer en el tram entre carrer Montserrat i carrer Francisco Rosales.
 
- L’accés a l'avinguda de Pau Casals pel carrer Montseny (tram entre carrer Barcelona i avinguda Pau Casals) estarà tallat al trànsit.
 
- Les persones usuàries dels pàrquings de l'avinguda Pau Casals podran entrar i sortir. La sortida, però, l'hauran de realitzar en direcció a carrer Montserrat.