Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Sant Quirze celebra una nova edició de la Festa dels Animals

Més de 35 entitats ompliran el proper 20 de febrer els exteriors de Can Feliu


Sant Quirze celebra una nova edició de la Festa dels Animals

El proper 20 de febrer Sant Quirze recupera novament la Festa dels Animals, després que l’any passat la pandèmia obligués a celebrar-la de manera virtual. Més d’una trentena d’entitats i associacions participen en aquesta edició que té com a objectiu conscienciar la població sobre la tinença responsable dels animals de companyia, fet que inclou tenir cura del nostre entorn.

 
La Festa
 
Els exteriors del centre cívic Can Feliu s’ompliran de propostes orientades a la població amb animals de companyia. Un total de 35 associacions d’arreu de Catalunya participen en la jornada, i als seus respectius estands exposaran les activitats que realitzen durant l’any. Així, s’hi poden trobar des d’associacions locals com canines i fins i tot de primats. No falten les entitats que rescaten gossos perillosos i aquelles que treballen per integrar els animals en l’ajuda a les persones més vulnerables.
La festa començarà a les 10 del matí amb una passejada popular perquè les persones propietàries de gossos comparteixin camí. L’entitat iCanWalk guiarà el recorregut i tothom rebrà un obsequi en finalitzar-lo.
A continuació, Territori Caní oferirà una xerrada sobre l’alimentació natural i els seus beneficis. Seguidament, i ja com a activitat consolidada, l’associació Al Perro Verde farà una exhibició sobre educació canina, habilitats i projectes bidireccionals d’acció social.

Adopta un animal!
 
Les persones interessades a adoptar un animal de companyia, tindran ocasió de conèixer els que tant la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell com Ada Castellar tenen disponibles. Serà gràcies a les dues desfilades que s’organitzaran a partir de les 12 del migdia.
 
Activitats infantils
 
Els infants podran gaudir de jocs i tallers diversos, així com de manualitats, gràcies a Sant Quirze Vallès Natura i Ada Castellar. S’organitzaran als seus estands. Així mateix, podran conèixer de prop diversos animals de les associacions participants, i informar-se sobre les seves característiques, consells de cura i altres informacions rellevants.
 
Censa i xipa el teu animal de companyia
 
Durant tot el matí, a l’estand de l’Ajuntament, podreu censar el vostre animal de companyia. Així mateix, del 20 de febrer fins al 20 de març, diversos centres veterinaris del poble oferiran l’opció de xipar els animals a un preu especial: 40 euros. Els establiments adherits a aquesta campanya, fomentada per l’Ajuntament, són els següents: Nouclínic Veterinaris, Veterinari El Mussol; i Vet's Sant Quirze.
 
Agents sensibilitzadors
 
Des del cap de setmana passat diversos agents s'estan desplaçant per punts estratègics del municipi per informar les persones propietàries d’animals de companyia sobre els seus drets i responsabilitats. Aquests agents informen sobre la nova ordenança de tinença responsable d’animals, així com l’ordenança de civisme, també relacionada. 
 
Podeu consultar el programa en el document pdf relacionat en aquesta notícia.