Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Agents cívics informen sobre la tinença responsable d'animals

Es poden veure aquests dies a diferents punts del poble


Agents cívics informen sobre la tinença responsable d'animals

Una parella d’agents cívics informa aquests dies a peu de carrer a les persones propietàries d’animals de companyia sobre la tinença responsable. Es tracta d’una acció emmarcada en la Festa dels Animals que tindrà lloc el proper diumenge 20 de febrer, i que té com a objectiu donar a conèixer els drets i les obligacions que regula l’ordenança municipal sobre aquests animals.

 
Així doncs, aquest cap de setmana s’han pogut veure a la zona del Mas Duran, la ronda Santa Julita, el bosquet d’Arraona i la riera de can Poncic, entre altres punts. Avui es trobaran a l’entorn de Can Feliu, el recinte firal i també el nucli urbà. I al llarg de la setmana, es mobilitzaran per altres zones, com Vallsuau, Sant Quirze Parc Nord, el Castellet o el bosquet del Baix Riera.
 
Aquests agents informen les persones que passegen amb gossos sobre algunes qüestions bàsiques que recull l’ordenança i que detallem a continuació:
  • Els animals de companyia han de portar un xip d’identificació i s’han de censar a l’Ajuntament.
  • Els animals s’han de mantenir en bones condicions de seguretat, higiene i alimentació. En el cas dels gossos se’ls ha de facilitar la sortida diària a l’exterior almenys dues vegades al dia.
  • Els animals no poden romandre sols als balcons, patis o terrasses, ni produir molèsties al veïnat.
  • La retirada dels excrements i neteja de les orines s’ha de fer diàriament i s’han de mantenir els allotjaments nets i desinfectats.
 
Podeu veure el detall de la normativa en el pdf relacionat en aquesta notícia.
 
També podeu conèixer tota la programació de la Festa dels Animals del proper diumenge, en aquest enllaç.