Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Actuacions davant les erugues de processionària

L'Ajuntament aplica mesures en diferents punts i demana comprensió a la ciutadania


Actuacions davant les erugues de processionària

Les darreres setmanes s’estan trobant erugues de processionària a diferents punts del municipi, que baixen dels pins per enterrar-se i continuar així amb el seu cicle vital, abans de transformar-se en papallona.

Aquest any hi podria haver més afectació de la plaga perquè durant la tardor no es van poder tractar els pins dels espais públics, ja que no existeix cap producte autoritzat sanitàriament. La manca de tractament es va intentar compensar amb actuacions preventives alternatives, com instal·lar trampes de feromones per capturar les papallones i injectar insecticida a alguns pins determinats. Tot i així, s’estan retirant bosses abans que puguin sortir les erugues i properament instal·lar trampes d’anella per evitar que aquestes arribin al terra. 

En tot cas, cal tenir en compte que aquestes actuacions són més laborioses i menys eficaces que la fumigació i per tant es demana comprensió per aquests nous procediments. 
 
Les zones d’actuació prioritària on s’estan aplicant aquestes mesures són els bosquets d’Arraona i la petanca, les escoles Onze de Setembre, Lola Anglada i Taula Rodona, el voltant de l’IES Sant Quirze, recinte firal, el parc i la masia de can Feliu, el Castellet i Vallsuau.