Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra l'homofòbia al futbol

L'Ajuntament ha fet arribar cordills amb la bandera LGTBI per a les sabatilles esportives


Sant Quirze se suma al Dia Internacional contra l'homofòbia al futbol

Sant Quirze del Vallès se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol, demà 19 de febrer. 

El Dia Internacional contra l’homofòbia al futbol té lloc des de 2010 gràcies a una iniciativa de l’organització The Justin Campaign (fundada en memòria de Justin Fashanu) per combatre l’homofòbia en el futbol. La data triada és la data d’aniversari de Fashanu, el primer futbolista en actiu obertament gai. Fashanu era britànic, d'origen nigerià, la seva carrera esportiva la va fer majoritàriament en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips.
 
En aquest sentit, demà se celebra un partit de veteranes de futbol, per commemorar la jornada.
També s’hi suma a les accions la campanya de cordills amb la bandera LGTBI per a les sabatilles esportives. En total, l’Ajuntament ha lliurat 553 cordills a l’entitat FC Sant Quirze, perquè els reparteixi entre els/les esportistes del club, personal tècnic i les jugadores rivals de l’equip de veteranes durant el partit del dia 19.
Una altra de les accions ha estat la penjada de la bandera LGTBI al camp de futbol. Però lamentablement, aquesta va desaparèixer. L'Ajuntament va condemnar rotundament aquest acte homòfob.
 
 
Servei d’Atenció Integral 
 
Recordem que l’Ajuntament de Sant Quirze compta amb el Servei d’Atenció Integral (SAI) a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere. Es tracta d’un servei gratuït que ofereix atenció de qualitat i proximitat a les persones LGTBI, així com a les persones del seu entorn més proper. Podeu contactar-lo a: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat, o bé podeu trucar al 937216800, extensió 5228.