Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament se suma als municipis que apel·len a la pau i a la finalització del conflicte bèl·lic amb Ucraïna

El Ple va llegir ahir una declaració que reclama el diàleg i la desmilitarització de la zona


L'Ajuntament se suma als municipis que apel·len a la pau i a la finalització del conflicte bèl·lic amb Ucraïna

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha sumat a la Declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, en relació al conflicte a Ucraïna.

Durant la sessió ordinària del Ple d’ahir, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, va llegir aquest declaració que remarca que “cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl·lic obert”.
 
Per tot això, la declaració apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.
 
Així mateix, el document remarca que la societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, i que alinear-se amb un bloc militar no contribueix a enfortir aquesta voluntat de resoldre conflictes de manera pacífica i dialogada, “al contrari, augmenta el perill d’una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa”.
 
Podeu consultar el manifest íntegre en el document pdf relacionat en aquesta notícia.