Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Avui, concentració a la plaça de la Vila pel NO a la guerra

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè participi en aquest acte de rebuig a la guerra a Ucraïna


Avui, concentració a la plaça de la Vila pel NO a la guerra

L’Ajuntament ha convocat avui una concentració amb el nom “No a la guerra. A favor de la pau”, a les 19 hores a la plaça de la Vila. El consistori fa una crida a la ciutadania per tal que participi en l’acte de rebuig a la guerra a Ucraïna.

 
Sant Quirze se suma així als municipis que apel·len a la pau i a la finalització d’aquest conflicte bèl·lic. De fet, durant el darrer Ple ordinari es va llegir una declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, en relació a aquesta guerra. Aquest remarca que  “cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl·lic obert”.
 Per tot això, la declaració apel·la a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.
 
Així mateix, el document remarca que la societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, i que alinear-se amb un bloc militar no contribueix a enfortir aquesta voluntat de resoldre conflictes de manera pacífica i dialogada, “al contrari, augmenta el perill d’una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa”.
 
S'apel·la també a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió i es mostra la solidaritat  amb el poble ucraïnès davant d’aquest atac, i especialment amb la ciutadania d’origen ucraïnès que resideix als pobles i ciutats de Catalunya.
 
Des d'avui la façana de l'Ajuntament llueix una pancarta amb un clar "No a la guerra" com a mostra de rebuig a aquesta situació.