Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Mes de març, Mes de les Dones

Comença una programació amb múltiples propostes per visibilitzar les dones a la societat


Mes de març, Mes de les Dones

L’Ajuntament ha preparat una àmplia programació amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Música, teatre, tallers i xerrades troben un nexe comú: visibilitzar el paper de les dones a la societat, lluitar per la igualtat i condemnar les violències a què es veuen sotmeses.

 
Actes centrals
 
Un dels actes centrals de la programació és el lliurament del Premi Dona 2022. Aquest tindrà lloc el dia 10 de març a la sala Josep Brossa de la Patronal, i comptarà amb l’actuació d’Elena Gadel i Marta Robles. Enguany l’Ajuntament ha concedit el guardó a la santquirzenca Judith Juanhuix. També ha atorgat una distinció nacional per a l’Asociación de niños desaparecidos en las riadas de 1962. Finalment, les dues distincions internacionals són per Nadia Ghulam i Shamsia Hassani.
 
Aquest esdeveniment continua el dia 11 amb un sopar de dones, on entitats i col·lectius locals compartiran conversa, també a la Patronal.
La lectura del manifest coincidirà amb la jornada, el 8 de març, i es farà a les 12 h a la plaça de la vila, a càrrec del grup coral Veu de Dones.
 
Un altre col·lectiu que compartirà una jornada serà el de les emprenedores. El dia 10 de març participaran en una jornada adreçada a les dones empresàries, amb l’espectacle “emprendre no s’improvisa! Però avui...”.
 
Música i espectacles
 
La Clara Peya oferirà un concert el 4 de març. La pianista i compositora presenta el seu darrer treball “Perifèria”. 
 
Altres propostes sobre l’escenari són la ballada de country el dia 13 al parc de les Morisques o l’espectacle musicoteatral a càrrec de les XL que deconstrueix el mite de l’amor romàntic: “Abandonate mucho” el 18 de març a la Patronal.
 
La programació es completa amb la projecció de documentals, com “Comandante Arian”, el dia 25; o “Aimara’a”, que aborda la situació de les persones refugiades a Tindouf, Argèlia, el dia 6 de març.
 
Exposicions i tallers
 
Durant tot el mes es podrà veure a la Biblioteca l’exposició “Elles”, i fins al 17 de març el vestíbul de Can Feliu acull la mostra de Joves Creadores, per donar visibilitat a les artistes locals.
Els tallers prenen protagonisme de la mà de sessions com  la del dia 11 de dansa teatre, la setmana del 10 al 17 d’estampació amb segells artesanals; el dia 16 amb una classe de xapes amb lemes feministes; o el de “Dibuixa la teva llum” el dia 15.
 
Punt Lila itinerant i SexTruck
 
Aquest punt destinat a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes es podrà trobar a diferents punts del poble durant aquest mes. 
Així mateix, el 24 de març a l’aparcament dels lívings hi haurà una SexTruck, una caravana pedagògica a càrrec de Magranes.