Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Recollida d'aliments per als infants d'UcraÏna

L'Ajuntament ha organitzat un punt de recollida a l'OAC de la plaça de la Vila


Recollida d'aliments per als infants d'UcraÏna

L’Ajuntament ha organitzat un punt de recollida d’aliments per a infants de 0 a 3 anys, a petició de la comunitat ucraïnesa del poble. Els productes, bàsicament farinetes i llet en pols, es poden portar des d’avui a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la plaça de la Vila, en horari de l’equipament (de 8 a 20h, excepte divendres, que es tanca a les 15h). 

 
La iniciativa va sorgir ahir al vespre en el marc de la concentració a la plaça, en què la comunitat ucraïnesa va tenir ocasió de parlar amb l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i oferir-se amb diferents iniciatives per donar suport al seu poble.
Així mateix, l’Ajuntament elaborarà properament un llistat de famílies que vulguin acollir persones refugiades. Si esteu interessats/des a oferir-vos com a família acollidora, ompliu aquest formulari.
 
Aquesta iniciativa se suma a altres veïnals, com la que coordina la santquirzenca Anna Maria Leiva, recollint material per fer arribar a l’Associació Ucraniana Bereguynya, que ho farà arribar al seu país. La campanya va començar el dia 2 i s’allargarà fins dimecres dia 9. La recollida es fa al local del carrer Pintor VilaPuig, 3, a les tardes, de 16.00 a 20.00.
 
L’Ajuntament s'afegeix així als municipis que apel·len a la pau i a la finalització d’aquest conflicte. A la concentració d’ahir, amb el nom “No a la guerra. A favor de la pau”, desenes de persones van trobar-se a la plaça de la Vila en un acte de rebuig a la guerra.
 
A aquest fet s’hi suma la lectura durant el darrer Ple ordinari de la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, en relació a aquest conflicte, remarcat la necessitat de “desescalar-lo i apostar per la desmilitarització de la zona i l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de la pau”.