Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze ja té caseta del Ratolí Pérez i la Ratolina Tina!

Aquest matí ha aparegut la nova llar al costat de la Patronal


Sant Quirze ja té caseta del Ratolí Pérez i la Ratolina Tina!

Aquest matí ha aparegut a una de les façanes laterals de la Patronal la caseta del Ratolí Pérez i la Ratolina Tina! Ja fa dies que s’espera al poble aquesta casa on s’hi instal·laran els dos ratolinets. La santquirzenca Carlota Viaplana ha estat preparant la seva arribada i fins i tot els ha creat un compte d’Instagram: @ratoliperez_ratolinatina. Aquí trobareu totes les novetats respecte la casa. I és que no oblideu que al costat de la seva nova llar hi ha una bústia on podeu deixar les dents de llet que us caiguin!

 
Aquest matí, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha donat la benvinguda a la caseta, acompanyada de la Carlota, la Isabel i el Jaume, un equip molt ben relacionat amb aquesta família de ratolins. Ara, només cal que els infants de Sant Quirze s’hi acostin, cuidin la seva nova casa, i els facin sentir còmodes perquè no marxin!
 
Els orígens
 
L’origen més probable del Ratolí prové d’un conte francès del segle XVIII: La Bonne Petite Souris (El bon ratolí). A Espanya la seva introducció a la mitologia infantil s’ha atribuït a Luis Coloma, quan el 1894 va escriure un conte per al futur rei Alfons XIII, que llavors tenia 8 anys, i a qui li va caure una dent.
Actualment, totes les cultures gaudeixen d’aquesta tradició màgica. En alguns països asiàtics, quan un nen perd una dent, és costum que la llenci al sostre mentre demana un desig. A l’Orient, en llença mirant al Sol o a Allah. 
Els darrers anys les casetes de fusta del Ratolí Pérez es veuen a moltes llars i moltes ciutats veïnes disposen d’aquest petit equipament a la via pública. I és que la fomentar la màgia vers els infants és ara, més necessari que mai.