Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L'exposició "La dona de" recull les obres d'artistes eclipsades pels seus homes

La mostra es pot veure durant aquest mes a la Biblioteca


L'exposició "La dona de" recull les obres d'artistes eclipsades pels seus homes

La Biblioteca Municipal Marcel Ayats acull des de divendres l’exposició “La dona de”. Es tracta d’un recull de còpies d’obres de dones d’artistes que van quedar eclipsades pels seus homes. Darrera de cada obra, existeix doncs, una història molt interessant.

 
L’acte inaugural va tenir lloc el mateix dia 4, de la mà de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i dels representants de l’Associació Artística i Cultural Grup TT, promotors d’aquesta mostra, Jordi Alba i Àlex Castro.
 
La mostra recull un total de 17 obres, pintades per 12 artistes locals membres de l’entitat. Així, es poden veure còpies de quadres de Françoise Gilot, parella de Picasso; o de Judith Leyster, dona de Jan Miense Molenaer. De fet, la seva obra va ser atribuïda a ell, i també al pintor Frans Hals. 
 
Segons Jordi Alba, “hem volgut visibilitzar el potencial artístic d’aquestes dones que, per estar casades o tenir relacions amoroses amb grans pintors, van abandonar les seves carreres o van restar a la foscor. Algunes obres van ser atribuïdes a les seves parelles i altres fins i tot signaven diferent perquè no les relacionessin amb ells.”
 
Els artistes locals han estat un mes treballant els quadres que ja es poden veure a la Biblioteca fins al 26 de març. L’horari és el següent:
 
De dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores
Dimarts i dijous de 10 a 13h.