Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El FemPop SQV arriba dissabte amb artistes emergents de dins i fora del país

La britànica Charlotte Carpenter, la catalana Clàudia Allmang i la basca Irene Zugaza protagonitzaran la 3a edició del Festival


El FemPop SQV arriba dissabte amb artistes emergents de dins i fora del país
Aquest dissabte 12 de març Sant Quirze del Vallès acollirà la 3a edició del FemPop SQV, festival que vol alçar el puny contra la desigualtat de gènere en la indústria musical amb una programació que dóna tot el protagonisme a les dones. El cartell d’enguany compta amb artistes internacionals i nacionals. Les persones assistents gaudiran amb les actuacions de la britànica Charlotte Carpenter, la catalana Clàudia Allmang i la basca Irene Zugaza. Les joves artistes oferiran petits concerts de 35 minuts i la jornada acabarà compartint un refrigeri amb el públic. El FemPop SQV està organitzat per l’Ajuntament i Son Canciones.  
 
Festival compromès
Enguany, a causa de la previsió de pluja, el Festival es realitzarà a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Les entrades tenen un preu de 2€ i es poden aconseguir a http://entrades.santquirzevalles.cat. Els diners recaptats es destinaran a l’associació Dones no estàndards, entitat que representa al sector de les dones amb discapacitat, col•lectiu que pateix un grau molt alt d'atur, de violència, marginació i aïllament per raons de gènere i de discapacitat en els àmbits laborals, familiar, educatiu, en la planificació de l'hàbitat, de transport i de serveis i en el tracte psicosocial convencional. L'objectiu de l'entitat és que les dones amb discapacitat aconsegueixin la igualtat d'oportunitats i es respectin en aquest col•lectiu els drets humans


Cartell
Charlotte Carpenter (Regne Unit). Les cançons de la jove cantant anglesa no acaricien, mosseguen. A vegades sona com uns White Stripes malenconiosos, altres com una PJ Harvey molt cabrejada, però sempre manté la seva personalitat inconfusible. Lluitadora incansable per la igualtat d'oportunitats per a les dones, ha fundat el segell discogràfic Babywoman Records. Amb Charlotte Carpenter aixecarem el puny com mai.


 
 
Claudia Allmang (Catalunya). Diuen els astrònoms que no hi ha espectacle més bell que el naixement d'una estrella. En FemPop tindrem el luxe d'estar a primera fila quan succeeix. La jove cantant de la Costa Brava només ha editat tres senzills, però hi ha més presència i qualitat en aquests deu minuts de música que en la discografia sencera de molts altres. Ja ha fitxat per Luup Records i els i les programadores tenen el seu nom subratllat en negreta per al 2022. Us aconsellem que us acosteu molt a Claudia Allmang ara que podeu, abans que es converteixi en un punt llunyà d'un escenari enorme.
 
 


Irene Zugaza (País Basc/Catalunya)
. La música és un viatge, i poques artistes han recorregut més quilòmetres que la violinista i cantant basca. Bilbao, Madrid, Barcelona, Sevilla, l'Amèrica llatina sencera… El passaport d'Irene Zugaza té tant suc com les seves cançons. En cada lloc es va deixar absorvir per la música tradicional local, per acabar aconseguint una veu pròpia inconfusible. Etiquetar-la és molt atrevit. Flamenc urbà, pop llatí, Klezmer folk. Queda tot massa complicat per descriure la meravellosa senzillesa de les seves actuacions, on rendeix com ningú en les distàncies curtes. I és que les paraules més importants de les nostres vides sempre van ser i seran murmuri.
 

Fotografia: La catalana Clàudia Allmang serà una de les joves artistes protagonistes de la 3a edició del FemPop SQV