Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Avui, lliurament del Premi Dona 2022

Aquesta tarda la Patronal acollirà l'acte institucional, en el marc de la programació del Mes de les Dones


Avui, lliurament del Premi Dona 2022

L’Ajuntament de Sant Quirze lliurarà avui el Premi Dona 2022 i les distincions nacionals i internacionals, en el marc d’un acte que se celebrarà aquesta tarda a la Patronal. Enguany s’ha concedit el guardó a la santquizenca Judith Juanhuix. També s’ha atorgat una distinció nacional per a l’Asociación de niños desaparecidos en las riadas de 1962. Finalment, les dues distincions internacionals són per Nadia Ghulam i Shamsia Hassani.

Avui també, però a migdia, s’organitza una jornada adreçada a les dones empresàries, amb l’espectacle “Empendre no s’improvisa! Però avui...”. També a la sala Salut Pastor de la Patronal.
La programació continua demà amb un sopar de dones, on entitats i col·lectius locals compartiran conversa, també a la Patronal.
 
Música i espectacles
La Clara Peya va oferir un concert el 4 de març. La pianista i compositora va presentar el seu darrer treball “Perifèria”. 
Altres propostes sobre l’escenari són la ballada de country el dia 13 al parc de les Morisques o l’espectacle musicoteatral a càrrec de les XL que deconstrueix el mite de l’amor romàntic: “Abandonate mucho” el 18 de març a la Patronal.
La programació es completa amb la projecció de documentals, com “Comandante Arian”, el dia 25; o “Aimara’a”, que aborda la situació de les persones refugiades a Tindouf, Argèlia, el dia 6 de març.
 
Exposicions i tallers
Durant tot el mes es pot veure a la Biblioteca l’exposició “Elles”, i fins al 17 de març el vestíbul de Can Feliu acull la mostra de Joves Creadores, per donar visibilitat a les artistes locals.
Els tallers prenen protagonisme de la mà de sessions com  la del dia 11 de dansa teatre, la setmana del 10 al 17 d’estampació amb segells artesanals; el dia 16 amb una classe de xapes amb lemes feministes; o el de “Dibuixa la teva llum” el dia 15.
 
Punt Lila itinerant i SexTruck
Aquest punt destinat a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes es podrà trobar a diferents punts del poble durant aquest mes. 
Així mateix, el 24 de març a l’aparcament dels lívings hi haurà una SexTruck, una caravana pedagògica a càrrec de Magranes.
 
Podeu consultar la programació en el document pdf relacionat en aquesta notícia.