Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Avui comença la prohibició de fer foc al bosc

La restricció afecta terrenys forestals i la franja de 500 metres que els envolta


Avui comença la prohibició de fer foc al bosc

Des d’avui, 15 de març, i fins al 15 d’octubre, queda totalment prohibit encendre foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. La restricció afecta a qualsevol de les següents accions:

  • Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina en sigui la finalitat. Especialment no es poden cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires. Tampoc es pot fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals. 
Amb tot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural pot autoritzar, de manera extraordinària, realitzar determinats treballs i activitats que suposen un risc d'incendi forestal.
 
Fora del període de risc esmentat cal presentar una comunicació de crema, a través de la Generalitat.
 
També podeu demanar suport a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, on us ajudaran a fer el tràmit. Cal, però, demanar cita prèvia: http://citaprevia.santquirzevalles.cat, enviant un correu electrònic a l'adreça oac@santquirzevalles.cat o trucant al telèfon 937216800.
 
Trobareu més informació sobre el tràmit, aquí.