Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Oberta una nova passarel·la de vianants i bicicletes del carril bici

El recorregut va des de l'estació de FGC fins al terme de Sabadell


Oberta una nova passarel·la de vianants i bicicletes del carril bici

Ja es troba en funcionament la nova passarel·la per al trànsit de vianants i bicicletes de l’itinerari de Sant Quirze a Sabadell. Aquest recorregut ja és completament transitable a peu i en bicicleta des de l’estació de FGC Sant Quirze fins al límit del terme de Sabadell, on encara estan realitzant les obres de connexió amb les voreres i carril bici de la plaça del Mil·lenari. Es preveu que a finals de març l’Ajuntament de Sabadell finalitzarà el tram del seu municipi i per tant aquest itinerari de connexió de les dues viles ja serà una realitat.

 
Mobiltiat sostenible
 
El projecte del carril bici és una aposta que incentiva de forma definitiva l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport eficient, saludable i ecològic. A més, l’itinerari connecta amb d’altres circuïts, com la Via Verda i la Universitat Autònoma de Barcelona. 
Amb un recorregut aproximat d'1,3 km, el carril segueix en paral·lel la carretera C-1413 i permet també fer el recorregut d’una forma més segura als vianants, perquè el projecte també inclou aquesta connexió de voreres entre Sant Quirze i Sabadell. 
 
Les obres compten amb una subvenció de 257.600,00 € dels fons europeus FEDER,  i tenen un cost de 651.417,97 €, dels quals 99.022,72 € han estat per a la construcció de la passarel·la sobre els FGC i 552.395,25 € per a la construcció de l'itinerari.