Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El projecte "Transitem cap a un futur millor", referent al Congreso Estatal de Educación de Personas Adultas

La directora de l'Escola Municipal d'Adults ha explicat l`èxit d'aquesta iniciativa local


El projecte "Transitem cap a un futur millor",  referent al Congreso Estatal de Educación de Personas Adultas

L’Escola Municipal d’Adults l’Olivera ha participat en el II Congreso Estatal de Educación de personas adultes EPA amb el projecte “Transitem cap a un futur millor”. La directora de l’escola, Yolanda Corral, i la psicopedagoga Alba Muñoz, han estat les encarregades d’oferir una xerrada en línia explicant la iniciativa. La sessió s’ha emès aquest cap de setmana, doncs el Congrés s’ha celebrat en dues modalitats, presencial a Santiago de Compostela, i telemàtica.

Tal i com ha manifestat Yolanda Corral a la seva intervenció, el projecte “Transitem cap a un futur millor” ha rebut molt bona acollida entre el jovent del municipi doncs “la clau de l’èxit ha estat la seva flexibilitat i adaptació a les necessitats dels i les joves, així com el fet de comptar amb un govern que ha cregut en aquesta iniciativa i ens ha donat el suport per poder treballar-la transversalment”. 
Recordem que Transitem neix amb la finalitat de poder establir ponts entre els diferents serveis educatius per ajudar al jovent en les seves transicions i continuïtats educatives a través de l’orientació, la participació social i la prevenció de l’abandonament escolar. L’objectiu és reduir l’abandonament prematur escolar i promoure la continuïtat formativa. També fomentar la participació social com a eix d’orientació personal, acadèmica, professional i ciutadana.
 
Les actuacions s’han materialitzat en accions que treballen les fortaleses intrapersonals, interpersonals, contextuals i físiques i funcionals de les persones participants. Una forma d’establir així un treball col·laboratiu amb els diferents agents territorials: Joventut, Canya Jove, Servei municipal d’ocupació, centres educatius (Institut de Sant Quirze del Vallés, Institut Sales i Xandri i CFA l’Olivera), Benestar i centres d’atenció a menors no tutelats (Aldees i La Mola). 
 
Segons la psicopedagoga Alba Muñoz, i responsable de l’empresa que treballa en el projecte, “Fer pedagogia”, els esforços s’han centrat en accions diverses, com la formació en base a les necessitats del jovent, el desenvolupament d’activitats relacionades amb l’emprenedoria social i l’escletxa digital, i també l’acompanyament constant en l’orientació, tant a nivell personal com professional.
 
Podeu veure les ponències de Yolanda Corral i Alba Muñoz en aquest enllaç, i la resta de ponents, clicant aquí.