Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Donacions per a les persones refugiades d'Ucraïna

L'Ajuntament recull finançament per cobrir les despeses bàsiques de les persones que han fugit de la guerra


Donacions per a les persones refugiades d'Ucraïna

L’Ajuntament recull donacions per donar suport a les famílies del municipi que han hagut de fugir d'Ucraïna. A través de Carpeta Ciutadana, les persones interessades podran donar l’import que considerin. Aquestes donacions serviran per al finançament de despeses que l’Ajuntament destinarà a les persones refugiades. De fet, es crearà un crèdit pressupostari que es gastarà per allò que es consideri oportú: roba, aliments, habitatge, etc.

 
Aquestes donacions s’acullen a la llei de mecenatge i podran ser deduïbles tant a l’impost de la renda en cas de particulars, com a l’impost de societats en el cas de les empreses.
 
Com puc fer la donació?
 
Cal accedir a Carpeta ciutadana de la pàgina web municipal. A continuació, en el menú superior "Taxes, impostos i altrres conceptes", anar a l’apartat "Autoliquidacions i altres conceptes".  Una vegada en aquest punt, cal identificar-se mitjançant el sistema Valid o el certificat electrònic. En accedir-hi, cal anar a “Crear nova autoliquidació”, i seguidament a “Donacions per a persones refugiades a Sant Quirze”.
 
Les donacions també es poden fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, preferiblement amb cita prèvia: citaprevia.santquirzevalles.cat, o bé trucant al  937216800.
 
Famílies acollides
 
Recordem que una desena de famílies refugiades van arribar el passat 13 de març al municipi i es van ubicar a diferents habitatges, d’acord amb la composició dels nuclis familiars. La gran majoria són famílies grans, i es va prioritzar no trencar nuclis i relacionar-les en amb els domicilis més adequats a les seves necessitats. 
L’Ajuntament manté obert un banc de serveis i/o recursos per a les persones que vulguin oferir ajuda o serveis.