Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

En marxa l'"aulaSteam" per reduir la bretxa digital

La utilització de peces de Lego serveix per desenvolupar continguts de ciències, tecnologia o matemàtiques


En marxa l'"aulaSteam" per reduir la bretxa digital

 La iniciativa “aulaSteam” ja s’ha posat en marxa i ho ha fet amb els nens i nenes del Centre d’Atenció Diürna “Els Colibrís”, de Sant Quirze. Aquesta activitat, que es realitza mitjançant el joc i diverses tècniques amb peces de Lego, té com a objectiu reduir la bretxa digital i donar oportunitats per al desenvolupament del talent amb atenció a la diversitat. 

En aquest sentit, l’Ajuntament ha treballat de manera transversal amb tots els serveis per tal que, després de rebre una formació, detectin els col·lectius susceptibles de participar en aquesta aula i puguin dirigir-los en les sessions.
 
Així, properament hi participarà el jovent del PFI, però també s’hi acabaran derivant persones usuàries del Casal d’Avis, l’Escola Municipal d’Adults, el Canya Jove, o els comerciants del municipi, entre altres.
 
L’aulaSTEAM ha de permetre integrar un enfocament més ampli en el procés d'aprenentatge, on es puguin treballar i desenvolupar conjuntament continguts de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (Science, Technology, Engineering and Mathematics), al costat d’habilitats artístiques i creatives (Arts). D’aquesta manera s’aconseguirà donar a la ciutadania un enfocament global en el seu procés d'aprenentatge, integrant continguts científics i tecnològics amb el desenvolupament de el pensament divergent, la creativitat i la capacitat d'innovació.
 
Aquesta aula esdevindrà un servei permanent de l’Ajuntament relacionat amb la innovació, per tal de fomentar la igualtat d’oportunitats en capacitació digital, promoure l’aprenentatge pràctic de les STEM, el pensament computacional i el desenvolupament de les competències del SXXI.