Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El CAP Sant Quirze compta amb un nou referent de benestar emocional

Aquesta figura professional treballarà de manera comunitària per prevenir malalties mentals


El CAP Sant Quirze compta amb un nou referent de benestar emocional

El CAP Sant Quirze compta amb un nou referent de benestar emocional comunitari. Es tracta d’un professional sanitari que desenvolupa tasques de promoció i prevenció en salut emocional, adreçades als col·lectius que més ho necessiten. Aquesta figura desenvolupa les seves funcions en l’àmbit comunitari i poblacional, per tant, no té població assignada, és a dir, no passa consulta directa sinó que actua de pont entre la comunitat i els diversos recursos per a la detecció precoç de problemes i malestar relacionat amb la salut emocional.

Ahir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras i el director del CAP, Fèlix Aliaga, acompanyat del personal referent en aquest àmbit, es van reunir a l’equipament per posar sobre la taula aquesta novetat i acabar d’ultimar els darrers detalls. 
 
La coordinació amb la resta d’agents comunitaris i, per tant, amb l’Ajuntament, és bàsica per al desenvolupament d’aquests objectius. L’administració local farà de pont amb les entitats del poble que organitzen activitats que poden beneficiar aquestes persones que derivarà la professional referent.
I és que segons va manifestar ahir l’Alcaldessa, “cal potenciar les eines que s’han mostrat efectives per a l’abordatge d’aquelles situacions de risc elevat per a la salut, desprotecció o vulnerabilitat. Treballarem de manera transversal amb les professionals del CAP per coordinar els nostres serveis i poder oferir a la ciutadania que ho necessiti les diverses opcions que els puguin beneficiar. És necessari acompanyar les persones des del treball en xarxa”.
 
L’Ajuntament treballa fa temps aquesta mirada comunitària amb projectes de medi obert relacionats amb els adolescents, la gent gran, o les famílies amb dèficits. Programes com el “Creixem en família”, meses de Salut, Gent Gran o altres, i reunions coordinades entre Educació, Joventut o Policia Local són alguns dels exemples del treball transversal que ajuda a identificar problemàtiques i ajudar les persones que ho necessiten. Aquí també s’hi sumen programes relacionats amb Drets Civils i de Gènere, o cicles com el d’Alimentació Saludable, entre altres.