Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

"El meu subconscient em fa cantar en funció de com em sento"

Cesc Triquell, jove santquirzenc participant al programa "Eufòria"


"El meu subconscient em fa cantar en funció de com em sento"

En Cesc Triquell és un santquirzenc de 22 anys que està triomfant al programa musical “Eufòria”, de TV3. Amb formació en ADE i Pedagogia, i molt vinculat al món del monitoratge infantil, l'ensenyament de l'anglès i l'estudi del doblatge, ha fet ara una aturada important per centrar-se en aquest concurs televisiu i posar en valor la seva veu.


Com comença la teva relació amb la música, de quina manera?
Des petit, a casa de la meva mare s'escoltava U2 a cada viatge amb cotxe. Amb el meu pare podíem escoltar des d'Amy Winehouse, fins a Strokes, Pearl Jam, Green Day, Coldplay, Love of Lesbian ... La música ha estat la banda sonora de la meva vida fins que als 17, un col·lega de Sabadell que és productor de música urbana em va introduir a la producció i la creació musical.
Des de llavors, tot el que he viscut ha estat un procés creatiu, des de la meva experimentació autodidacta amb el lògic durant la pandèmia, fins al 2019, que vam muntar un grup amb el Pau Ruiz, també de Sant Quirze, i el Xavi Rueda. “Alter soma” i el grup de gent que som a l'estudi m'han fet créixer artística i humanament fins arribar al punt on em trobo ara, on d'alguna manera sento que el que faig reflecteix qui sóc, i viceversa.
 
Com et definiries musicalment parlant?
Polifacètic, anti antis, autodidacta, profund i capaç de gaudir d'una jam session, una nit de techno, un concert a Razz, una balada indie o un tema dels 80. 
La meva veu és mestissatge, crec que el meu subconscient em fa cantar en funció de com em sento, i tot i no sentir-me rapper, puc fotre't un rap enmig d'una cançó amb riffs reggae o instrumental rockera. 
 
Com va sorgir la teva participació a Eufòria? T’ho esperaves?
El meu padrastre, el Josep, em va passar un formulari d'inscripció al novembre. Mai havia fet un càsting, i vaig decidir provar per viure l'experiència i entrar en contacte amb càstings artístics. No tenia gaire expectatives, més que res per palpar millor el moment i deixar-me emportar pel que sóc.
 
Què està aportant aquest programa a la teva vida, el fet que tothom et conegui?
Més que el fet que se'm conegui, que sempre és bo per donar a conèixer la meva passió i dedicació pel que faig, el que valoro més és l'aprenentatge de persones com el Cubino, el Dani Anglès, l'Albert Sala, els concursants i l'experiència personal. Intento no pensar en el concepte "fama" per no tornar-me un egòlatra narcisista.
 
Quins són els teus objectius professionals? Què t’agradaria fer? 
Donar veu i recursos als meus, oportunitats de creixement, un megàfon per poder fer més bolos, per treballar amb gent nova, per seguir creixent musical i professionalment. A partir d'aquí, un dels meus propòsits és poder viure de les meves idees i creativitat.