Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

El Pla Local de Joventut prioritza i ordena les accions prioritàries dels propers anys

El Ple va aprovar el document que es divideix en cinc eixos d’actuació estratègics


El Pla Local de Joventut prioritza i ordena les accions prioritàries dels propers anys

El Ple de l’Ajuntament ja ha aprovat el Pla Local de Joventut de Sant Quirze del Vallès. El municipi disposa doncs, d’un document que prioritza i ordena les actuacions en l’àmbit de la joventut durant els propers 4 anys.

Aquest Pla Local de Joventut és fruit d’un procés de reflexió col·lectiva que ha implicat tota l’organització municipal, agents socials, adolescents i joves i que inclou propostes adreçades a les famílies i els agents relacionats amb el col·lectiu.
 
Recordem que el procés d’elaboració del Pla es va iniciar el juny de 2020 amb l’actualització de la diagnosi de la realitat juvenil, i conjuntament amb la fase de disseny, ha contemplant diferents elements estratègics. La tercera fase, la d’implementació i avaluació és la que s’iniciarà ara que ja s’ha aprovat el Pla pel Ple, amb majoria absoluta i els vots a favor de tots els grups, excepte el PSC que es va abstenir.
 
El Pla 2022-2025 pretén posar a l’abast del jovent del municipi els diferents recursos presents en el seu entorn promovent la seva autonomia i participació en la societat de la qual formen part, perquè puguin construir en llibertat i igualtat d’oportunitats el seu propi projecte personal i col·lectiu.
 
L’orientació de la qual va partir la diagnosi i que ha marcat de manera estratègica el disseny d’aquest document, ha estat basada en cinc àmbits principals o principis rectors recollits al Pla Nacional de Joventut: transversalitat i interdepartamentalitat; participació; transformació; qualitat; i interinstitucionalitat.
 
A partir d’aquests cinc àmbits principals, el Pla s’ha organitzat en cinc eixos d’actuació, cadascun dels quals es desplegarà en objectius i accions concretes que es recullen en forma de fitxes al document. Així mateix, i de manera transversal, a tot el Pla s’incorporarà la perspectiva inclusiva i de gènere per tal que el conjunt d’actuacions responguin a la diversitat existent al municipi. Els eixos són els següents:
 
. Eix 1: “SQV, un poble que acompanya el jovent a definir el seu projecte de vida”.
. Eix 2: “SQV, un poble que vetlla per la salut i benestar del jovent”
. Eix 3: “SQV, un poble que ofereix oportunitats d’oci i lleure pel creixement del jovent”
. Eix 4: “SQV, un poble que atén les diversitats i les relacions d’igualtat entre el jovent”.
. Eix 5: “SQV, un poble que fomenta la participació del jovent”.
 
El públic objectiu al qual s’adreça el Pla el constitueix, de manera prioritària, els i les adolescents i joves de 12 a 29 anys. Una franja que s’ha ampliat per sota, malgrat la Llei estableix a partir dels 16 anys, atès que moltes de les actuacions s’adrecen a la població que ha iniciat la seva escolaritat secundària obligatòria.
 
Podeu consultar el Pla en format pdf en el document relacionat en aquesta notícia.