Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Anna Maria Leiva i el comerç local, Premis Mussol i Mussolada 2022

L’Ajuntament va fer el lliurament institucional d’aquests dos reconeixements divendres a la Patronal


Anna Maria Leiva i el comerç local, Premis Mussol i Mussolada 2022

La santquirzenca Anna Maria Leiva ha estat reconeguda amb el Premi Mussol 2022. Aquest guardó honorífic té la voluntat de reconèixer públicament aquelles persones o entitats que s’hagin distingit per algun fet o activitat que impulsi la identitat de Sant Quirze del Vallès.

En aquest sentit, en l’àmbit professional, Anna Maria Leiva va començar a treballar a l’Ajuntament l’any 1966, on va desenvolupar una llarga carrera en la funció pública, ocupant diferents responsabilitats.  Els darrers 25  anys de la seva carrera professional els va desenvolupar com administrativa a la Gestió de Negociats de llicències  de comerç, empresa i activitats, dins del departament d’Obres, Urbanisme i Habitatge.
Cal destacar la seva constància i implicació social i cultural en la millora  del municipi. Va formar part, el 1963, de “La Nostra Colla”, agrupació de joves de Sant Quirze del Vallès, de la que va ser sòcia i fundadora. També va participar en l’edició de la revista Poble. Als anys vuitanta, va participar en les assemblees del veïnat, coincidint amb el creixement urbanístic de  Sant Quirze. També, en la defensa de la recuperació d’espais públics, com ara la Masia Can Feliu. Així mateix, ha impulsat diverses accions de dinamització, com ara que el poble esdevingui Vila Florida durant els dies de Festa Major. 
 
En l’àmbit de la cooperació, ha impulsat i participat en diferents campanyes de suport i ajuda. En resposta a la crisi sanitària i social provocada per la pandèmia de la Covid-19, va participar  com a voluntària, des de l’inici de la campanya, per proveir de mascaretes els col·lectius més vulnerables, que van posar en marxa l’Assemblea Nacional de Catalunya, i posteriorment, l’Ajuntament.
També destaca el seu compromís amb Catalunya i la seva realització nacional. 
 
El reconeixement amb el Premi Mussolada 2022 ha estat enguany per al comerç local. 
Van recollir el guardó alguns dels representants del comerç: Folch Llar i Moda, Nieves Perruqueria, Pa i Punt, Lòssum, Calçats Gaudí i el Centre de Teràpies naturals Florian.
El guardó reconeix els nexes de comunitat que van crear els comerços locals durant la pandèmia. 
En aquell moment els comerciants va passar a ser el suport  immediat, el referent, fent poble i encarregant-se de tasques d’acompanyament a les veïnes, amb tota la seva generositat van esdevenir vigilants de la  comunitat. 
 
Per tot això, per la seva implicació, dedicació i cura en el dia a dia de totes les veïnes i veïns de Sant  Quirze del Vallès, per la seva capacitat i entrega de fer poble, per la seva generositat davant aquests temps complicats on elles ho van ser tot, per la seva 
solidaritat, per la seva incondicionalitat, per la   seva contribució a millorar el moment de tantes i tantes persones, per la llum que van aportar tot i el seu patiment. Per tot això, divendres se’ls va concedir aquest guardó.
 
La cantautora Magalí Sare va posar el punt i final a l’acte, presentant en primícia el seu nou disc “Esponja”. Composicions pròpies que mostren la seva manera de pensar i interpretar el món.
 
Podeu veure les fotografies de l’acte en aquest enllaç.

Vídeo de l'acte de lliurament dels Premis Mussol de Sant Quirze i Mussolada 2022