Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

En marxa la programació de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Del 10 al 20 de maig una àmplia programació posa sobre la taula la importància del consum responsable


En marxa la programació de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Sant Quirze celebra la Festa del Comerç Just i les finances Ètiques des de dimarts 10, amb un acte central el proper diumenge, dia 15: la III Fira de Consum Conscient.

L’objectiu d’aquesta festa és sensibilitzar sobre la importància de consumir de manera responsable i sobre les dinàmiques de producció i consum existents.
 
La Fira
 
L’acte central tindrà lloc el proper 15 de maig al parc de les Morisques. En aquest espai es donaran a conèixer les alternatives de consum que posen a disposició les associacions, cooperatives i productors locals de l’economia social i solidària. En aquest sentit, d’11 a 14 el parc acollirà aquesta mostra de cooperatives i productors, amb parades de degustació de productes de comerç just. També hi haurà empreses de l’economia social i solidària de subministraments de serveis i de l’àmbit de les finances ètiques on poder fer el canvi d’operadors. A aquesta mostra s’hi sumen les oenegés locals.
 
No faltarà a la cita de la Fira la vuitena edició del Mercat Vintage, inspirat en els “marchéaux puces” francesos, els “Flea Markets” anglesos o “Flohmärkte” de Berlín, on podreu trobar productes de segona mà als que donar un bon ús!
 
Programació mensual
 
Durant tot el maig s’estan organitzant diverses activitats emmarcades en aquesta programació. De fet, el dia 10 es va estrenar l’exposició de Comerç Just al Casal Serra de Galliners. Una mostra que es podrà veure fins al dia 20.
També s’organitzen diverses xerrades, com la d'avui sobre “Comunitats de consum, comunitats de vida!”; la del dia 13 amb el nom “Consum conscient a casa” o la jornada del dia 14 al Casal per parlar de Comunitat Energètica, Sobirania Alimentària o mobilitat activa, inclusiva i sostenible, entre altres temes.
 
Finalment el dia 20 hi haurà una projecció infantil de la pel·lícula “Wall-E” a la Biblioteca Municipal.
 
Podeu consultar la programació detallada en el document pdf relacionat en aquesta notícia.