Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Mes de maig, Mes de la Salut de les Dones

Des d'avui es pot visitar l'exposició "I si te les toques?" sobre la prevenció del càncer de mama


Mes de maig, Mes de la Salut de les Dones

Des d’avui, 2 de maig, i fins al dia 20 es pot veure l’exposició “I si te les toques?”, a l’Espai Maria Mercè Marçal. Es tracta d’una exposició sobre la prevenció del càncer de mama i la importància de l’autoexploració mamària preventiva. La mostra es pot visitar de dilluns a divendres de 8 a 15h i dimarts de 8 a 18.30 hores.

Aquesta exposició, de l’Associació Fotogràfica i de Caminades de l’Ametlla del Vallès, s’ha organitzat amb motiu del Mes de la Salut de les dones i, concretament, en relació al Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que es commemora el 28 de maig.
 
L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d'un Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones.
L'objectiu d'aquest esdeveniment, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.
 
Dansateràpia i Art-teràpia
 
La sala Tallers de l’Espai Maria Mercè Marçal acollirà el 12 de maig un taller de dansateràpia i tècniques de relaxació. I és que la dansateràpia pertany al grup de les arts creatives en psicoteràpia i es caracteritza per l'ús que fa del mitjà i procés artístic en moviment per a ajudar a solucionar els conflictes emocionals, psicològics o psicosomàtics de les persones.  Aconsegueix alliberar les tensions, l'estrès i l'ansietat en un procés que persegueix la integració psicofísica – cos/ment – de l'individu. L'objectiu principal d'aquest taller és empoderar a les dones i millorar les seves capacitats per aprendre diferents tècniques de relaxació cos-ment, fomentant l’autoestima i la creativitat. Places limitades per ordre d’inscripció. A càrrec de Maria Mateo Pérez (psicòloga del SIAD)
 
El Cicle d’art-teràpia ja va començar el 29 d’abril i continua cada divendres del mes de maig i el primer divendres de juny a la sala Tallers també. A càrrec de Mª Helena Iglesias i Sílvia Sánchez.
 
Finalment, una xerrada sobre la salut de les dones posarà el punt i final a la programació, el proper 26 de maig.