Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, entre els 10 millors de Catalunya en Administració Oberta

El guardó posa en valor la maduresa digital de l’administració i la seva transparència


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, entre els 10 millors de Catalunya en Administració Oberta

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha aconseguit el reconeixement de l’Administració Oberta de Catalunya, en la seva VII Edició, situant-se entre els 10 millors de la seva categoria, el que es coneix com a “Top 10”.

Aquest guardó, que atorga cada any el Consorci AOC, posa en valor l’excel·lent feina de les administracions locals que lideren la transformació digital a Catalunya. Els 30 indicadors de governs digitals i oberts que s’analitzen es fan a partir de dades objectivables, avaluant amb rigor un total de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.
 
Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital  que realitza l’AOC. D’aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.
 
L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que ens permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.
 
La metodologia per valorar els diferents ajuntaments ha estat co-dissenyada amb experts de gestió pública i les dades són l’anàlisi de les webs, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. En l’àmbit del Govern Obert, s’utilitzen les dades obertes del Portal de Transparència, el mapa Infoparticipa (UAB) i la facilitat dels espais de consulta i votació electrònica.
 
El guardó el va recollir ahir l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, en el marc d’un acte celebrat al Teatre Auditori de Llinars del Vallès.
 
En aquest enllaç podeu consultar el rànquing d’ajuntaments reconeguts, dividits per població.